Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leraren gaan staken: op deze dag zijn Nijmeegse scholen – mogelijk – dicht

Door Babs Bingen 22 oktober 2019

Waarschijnlijk zijn je kinderen nét weer gewend aan het schoolritme na zo’n heerlijk weekje herfstvakantie. Maar de eerste vrije dag staat alweer voor de deur! Omdat leraren gaan staken, sluiten veel Nijmeegse basisscholen – mogelijk – voor één dag de deuren.

Woensdag 6 november staken de leraren van de basis- en middelbare scholen, meldt de Gelderlander. Ze merken dat er een groot lerarentekort is en er worden ook steeds meer schoolleiders gezocht. Om dit probleem op te lossen, wil het onderwijs meer geld zien van de overheid. En dan hebben we het niet over een paar tonnen, maar – komt-ie – ruim 423,5 miljoen euro. De onderwijsbonden praatten vorige week met premier Rutte en minister Slob (die gaat over Basis- en Voortgezet Onderwijs) over de problemen.

Waarom willen de leraren staken?

Met het ultimatum – het kabinet moest maandag met een antwoord komen – werd niets gedaan. En dus leggen de docenten het werk neer. Althans, wie wil. Leraren mogen zelf bepalen of ze staken op 6 november. Of het bij alleen die staking blijft, is de vraag. Leraren vinden een ochtend staken te kort (veel basisschoolleerlingen zijn vrij op woensdagmiddag) en op social media wordt gepraat over een massale ziekmelding of een staking die een hele week duurt.

Zijn alle scholen in Nijmegen dicht?

Of ook echt alle scholen in Nijmegen dicht zijn vanwege de aangekondigde staking, is nog maar de vraag. Leraren en scholen mogen zelf bepalen of ze meedoen. We zijn daarom benieuwd welke scholen de deuren dichthouden op 6 november… Weet jij of op jouw school de leraren staken? Laat het ons weten!

Lees ook:

A73 tussen Wijchen en Malden tot avondspits dicht door groot ongeluk

Update: de weg werd dinsdagavond rond 18:35 uur vrijgegeven. Door een groot ongeluk op de A73 is ...

Toch stiekem bellen op de fiets? In Nijmegen zijn al boetes uitgedeeld

Sinds juli geldt er een bel- en appverbod voor fietsers. Dat betekent dat je een dikke boete mag ver...
SSH&, SSSHN

SSH& gaat alle studentenwoningen vanaf volgend collegejaar verloten

Studenten opgelet! Wachttijden bij de SSH& zijn vanaf volgend collegejaar niets meer waard. De stude...

Meer over

Nieuws

adv.