Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze mega hoge groene gevel in de binnenstad gaat weg

Door Babs Bingen 21 oktober 2019

Één van de zijgevels van de Mariënburggarage in de binnenstad is sinds 2010 volledig begroeid met planten. De  gemeente laat deze 28 meter hoge ‘groene gevel’ nu verwijderen.

Dat meldt de gemeente Nijmegen in een persbericht. De installatie heeft namelijk niet het beoogde resultaat opgeleverd. Daarom wordt het onderhoudscontract niet verlengd en de bijzonder hoge constructie van planten weggehaald.

Planten groeien niet goed

De planten blijken op deze plek niet goed genoeg te groeien. Ze zijn op de grote hoogte van 28 meter niet voldoende bestand tegen vorst, vooral door de gure wind die er waait. In de afgelopen jaren is nog twee keer geprobeerd om de groene gevel met nieuwe planten te herstellen, maar ook dat leverde weinig op.

Groen Allure Binnenstad

De groene Mariënburggevel was in 2010 een onderdeel van de campagne Groene Allure Binnenstad aangelegd, zelfs met steun van Europa. De bedoeling was om meer groen in het stenige Nijmeegse stadscentrum aan te brengen. Het gezellige parkje aan de Korenmarkt stamt ook uit die tijd. Deze blijft wel gewoon nog op zijn plek.

De Korenmarkt. (Foto: via Google Streetview)

Parkeergarage blijft bereikbaar

De werkzaamheden beginnen op maandag 21 oktober en duren drie weken, inclusief het schilderen van de gevel. Dat laatste is afhankelijk van het weer. De parkeergarage Mariënburg blijft tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar.

Nooit meer belangrijk nieuws missen?

Wij houden je graag op de hoogte! Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief, dan komt het nieuws van zelf naar je toe. Inschrijven doe je via de link >>>

Lees ook:

7 x deze Nijmegenaren zijn jong én ondernemend

Al eerder schreven we over de vele jonge ondernemers die onze stad rijk is. Inmiddels hebben we weer...
date

Eerste date? In deze Nijmeegse kroegen zit je goed

Binnenkort een eerste date? Spannend! Die wil je natuurlijk echt laten slagen. Maar waar in Nijmegen...

Hier brengt de politie je straks naartoe als je opgepakt wordt in Nijmegen

We hopen niet dat het je ooit gebeurt, maar stel: je wordt opgepakt. Dronken op straat gelopen, een ...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.