Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huurprijzen blijven stijgen: dit betaal je nu gemiddeld in Nijmegen voor een huurhuis

Door Eveline de Boer 22 januari 2020

Is het einde van de stijgende huurprijzen al in zicht? Daar kunnen we kort over zijn: nope. Sterker nog, de prijzen in Nijmegen stijgen een stuk harder ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers over het vierde kwartaal van 2019 die huurwebsite Pararius dinsdag 21 januari naar buiten bracht.

De huurprijzen stijgen…

Volgens de cijfers van Pararius betaalt een nieuwe huurder in Nijmegen maandelijks gemiddeld 13,24 euro per vierkante meter aan huur. Dat betekent dat een woning van zestig vierkante meter een gemiddelde huurprijs van 794,40 euro heeft. Een jaar eerder – in het laatste kwartaal van 2018 – betaalden nieuwe huurders in Nijmegen gemiddeld €12,25 per vierkante meter per maand. Om dan nog even bij het voorbeeld van de woning van zestig vierkante meter te blijven: daar zou een huurder eind 2018 735 euro per maand voor betalen.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Hogere stijging in Nijmegen

En als we kijken naar de landelijke stijging ten opzichte met die van Nijmegen worden we daar niet bepaald vrolijk van. De landelijk stijging staat op 4,8 procent ten opzichte van vorig jaar, in vergelijking met een stijging van de prijzen in Nijmegen met 8,1 procent.

Toch is er niet alleen maar slecht nieuws: de huurprijs per vierkante meter is nog wel lager in Nijmegen ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Een nieuwe huurder betaalt in Nederland gemiddeld namelijk 16,77 euro per vierkante meter aan huur. Dat is dus 3,53 euro meer dan in Nijmegen. Dus toch een goede reden om lekker in ons stadje te blijven.

Over de cijfers van Pararius

Goed om te weten over de cijfers van Pararius: ze gaan over vrije sector huurwoningen (huurprijzen vanaf 720,42 euro per maand). Het gaat om huurwoningen die vrij kwamen voor nieuwe huurders.

Lees ook:

LIZ Grand Café in Nijmegen-Lent gaat sluiten en dit komt ervoor terug

Over de brug in Nijmegen-Lent kun je heerlijk lunchen, dineren en borrelen bij Grand Café LIZ. Helaa...
excellente scholen in nijmegen

Deze Nijmeegse middelbare school is benoemd tot ‘excellente school’

De onderwijsinspectie heeft onthuld welke scholen in Nederland de titel 'excellente school' mogen dr...

Oud pand H&M in de Molenstraat staat vanaf eind september niet meer leeg

Weet je nog, dat op de kruising van de Molenstraat met de Ziekerstraat een derde Nijmeegse filiaal v...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.