Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huisje, boompje, lege portemonnee: dit is de gemiddelde huizenprijs in Nijmegen

Door Carin van der Meij 12 februari 2020

De Nederlandse huizenmarkt is op zijn zachtst gezegd geen feestje en in Nijmegen is dat niet anders. Woningen gaan als warme – en vooral dure – broodjes over de toonbank. Het CBS komt met de feiten: de gemiddelde verkoopprijs is toegenomen. 

Uit onderzoek van het CBS en het Kadaster blijkt dat in ons land de gemiddelde verkoopprijs van bestaande woningen in 2019 is toegenomen tot maar liefst 308.000 euro. Tenminste, in de meeste gemeenten (326 van de 389).

Gemiddelde verkoopprijs in Nijmegen

Helaas: ook Nijmegenaren hebben in 2019 weer dieper in de buidel moeten tasten voor een stekkie. In Nijmegen werd gemiddeld 293,8 duizend euro neergelegd voor een koopwoning. Even in perspectief: in 2018 betaalden we gemiddeld 272,3 duizend euro. Dat is dus een stijging van 7,9 procent.

Gemiddelde verkoopprijs in buurtgemeenten

Hoe zit het dan in onze buurtgemeenten? De gemiddelde verkoopprijs in de gemeente Heumen was in 2019 een stuk hoger: 362,6 duizend euro. In Overbetuwe was dat 317 duizend euro en in Beuningen 299,3 duizend euro. In Berg en Dal en Lingewaard lag de gemiddelde prijs, net als in Nijmegen, rond de 290 duizend euro. De laagste gemiddelde verkoopprijs vond je in 2019 in Wijchen, met 283,7 duizend euro.

Landelijk

Ja, de gemiddelde koopsom in Nijmegen is jammer genoeg gestegen. Klein lichtpuntje: het kan erger. Bloemendaal is de duurste gemeente. Voor een bestaande woning werd gemiddeld 832.000 euro betaald. Delfzijl is the place to be voor relatief voordelige woningen: vorig jaar werd in de Groningse stad gemiddeld 155.000 euro betaald.

Volgens het CBS is dit de eerste keer sinds het begin van de meting – in 1995 – dat de gemiddelde verkoopprijs boven de drie ton uitkomt.

In kaart

In het kaartje hieronder zie je de gemiddelde verkoopprijs in Nijmegen en in de rest van Nederland:

Meer over wonen in Nijmegen:

open huizen dag in Nijmegen

Spiksplinternieuw wonen: 6 x nieuwbouwprojecten in Nijmegen

Sommige mensen zijn echte geschiedenisliefhebbers en dromen van wonen in een monumentaal pand. Maar,...

Tips van de makelaar: 5 x dit moet je weten over je hypotheek

Of het nu de eerste keer is of niet, het afsluiten van een hypotheek is voor de meeste mensen een co...
hoe oud is jouw huis St. Annastraat historie

Gaaf! Dit kaartje laat precies zien hoe oud jouw huis is

Woon je in een mooi, historisch pand of juist in een nieuwbouwwijk? Of heb je geen flauw idee in wel...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.