Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoog bezoek: Koningin Máxima was in Nijmegen en dat zag er zo uit

Door Babs Bingen 5 juni 2020

Gisteren (4 juni) was een bijzondere werkdag voor de medewerkers van Jumbo Fenikshof en van de Nijmeegse milieustraat van Dar. Ze werden verrast door een bezoek van niemand minder dan Koningin Máxima! Onze collega’s van de Gelderlander waren erbij en maakten deze leuke video.

De Koningin wilde bij haar ronde van werkbezoeken aan cruciale beroepen ook de mensen spreken die iets minder op de voorgrond staan. Eerder voerde de Koninklijke familie met name telefoongesprekken om op de hoogte te blijven van de coronacrisis, nu worden er weer werkbezoeken ingepland.

Verrassing

Op woensdag 4 juni was Nijmegen aan de beurt. Pas een uurtje voor haar aankomst werden de medewerkers van de Jumbo in het Waterkwartier op de hoogte gesteld. Tot die tijd waren ze in de waan dat de Nijmeegse burgemeester Bruls even langs zou komen. Dit was toch even andere koek!

In gesprek

In de video zien we hoe Máxima in gesprek gaat met Nijmeegse vakkenvullers en caissières en andere medewerkers van Jumbo in het Waterkwartier. Zij moesten bij aan het begin van de uitbraak van het coronavirus improviseren om de winkel open te houden, zonder zelf besmet te raken. Ook kwamen de drukte en het hamsteren aan bod.

Later op de dag ging ze langs bij de afvalverwerkingsbedrijf Dar. Ook daar is het al weken hartstikke druk. Máxima kletste met afvalinzamelaars en schoonmakers over hun ervaringen.

Meer over de koninklijke familie:

13 x foto’s van de bezoekjes van Koningin Máxima aan Nijmegen

Driewerf hoera! We vieren bijna de verjaardag van onze Koning. En omdat we dan onze Koningin óók mog...

13 x de mooiste foto’s van Koning Willem-Alexander in Nijmegen

In de afgelopen jaren is onze koning een aantal keer in Nijmegen geweest. En daar zijn hele mooie fo...

Cool! Koning Willem-Alexander was in Nijmegen en dat zag er zó uit

Onze enige echte Koning Willen-Alexander bracht vandaag een bezoek aan Nijmegen! Heb je het gemist? ...

adv.