Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier in Nijmegen scoor je deze week een gratis donut

Door Babs Bingen 30 juni 2020

Een lekkere donut gaat er bij velen altijd wel in. Voor de zoetekauwen onder ons hebben wij fantastisch nieuws. Komende woensdag – 1 juli – deelt het Leger des Heils gratis donuts uit. 

Loopt het water je al in de mond? Zorg dan dat je woensdag om 10.00 bij de Coop aan de Molenweg bent, of vanaf 13.00 uur bij de huiskamer Bij Bosshardt van het Leger des Heils, op nummer 97 in dezelfde straat. Daar worden gratis donuts uitgedeeld. Let wel: op is echt op!

Laagdrempelige kennismaking

Martanja, coördinator van Bij Bosshardt Nijmegen, legt uit: “Met deze actie maken we op een laagdrempelige manier kennis met zoveel mogelijk mensen. Vaak denkt men bij het Leger des Heils meteen aan daklozen, maar we zijn er misschien ook wel voor jou. Zo is onze huiskamer misschien wel heel anders dan je verwacht, we hebben bijvoorbeeld ook een klein kledingwinkeltje erbij.”

Waarom donuts?

Wat veel mensen niet weten is dat donuts bekend zijn geworden dankzij het Leger des Heils. Voor het ontstaan van de donut moeten we terug naar het jaar 1917 ten tijde van de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk. Een jonge heilsoldate van het Leger des Heils overhandigde aan het front een donut aan een infanteriesoldaat die enorme heimwee had. Sinds die tijd staat de donut symbool voor de onpartijdige zorg van het Leger des Heils.

Nationale Donutdag

Vandaag de dag deelt de organisatie nog steeds met regelmaat donuts uit. Vooral in Amerika, waar deze zoetigheid groot is geworden. Het land viert op de eerste vrijdag van juni altijd ‘Nationale Donutdag’ en de Amerikaanse Leger des Heils deelt dan gratis donuts uit. In Nederland wilde het Leger des Heils ook meedoen aan deze actie, alleen is dit door de coronamaatregelen verplaatst naar de eerste van juli. Vanaf dan mogen de buurthuiskamers weer open en kunnen de donuts coronaproof worden uitgedeeld.

Lees ook:

Bruls: blijf ’s avonds weg van waalstrandjes voor je eigen veiligheid

Het is volop zomer en dat betekent dat onze waalstrandjes weer vol liggen met badgasten uit de omgev...

Wandelen door Nijmegen: 9 x de mooiste en beroemdste steegjes van onze stad

Wandel jij graag door Nijmegen? Onze stad heeft prachtige doorkijkjes die soms zelfs honderden jaren...

Het regent villa’s in Nijmegen: er staat er weer één van ruim 3 miljoen te koop

Waar we normaal gesproken een gat in de lucht springen als we via Funda even kunnen wegdromen bij ee...

adv.