Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hé, wat handig: er staat een toiletwagen op Plein ’44

Door Babs Bingen 20 oktober 2020

Niet is zo vervelend als héél erg nodig te moeten plassen en nergens terecht kunnen. In de binnenstad van Nijmegen hoeft het je nu niet te gebeuren want er staat een toiletwagen op Plein ’44!

Geen dixies, maar serieuze toiletten die goed worden schoongehouden. Deze variant zien we normaal gesproken alleen met de Vierdaagsefeesten in de stad. Winkelend publiek dat netjes zijn of haar handen desinfecteert en zich aan de looproute houdt, mag er nu gratis toiletteren.

Huis van de Binnenstad

De wagen is een initiatief van het Nijmeegse Huis van de Binnenstad, vertelt een woordvoerder van de gemeente Nijmegen. De reden? “De gesloten horeca. Bezoekers van de binnenstad kunnen nu geen gebruik maken van toiletten in cafés en restaurants.”

Wie nodig moet plassen, hoeft nu dus niet naar huis om naar het toilet te gaan. Dat is voor de winkeliers wel zo fijn. De toiletwagen is dagelijks geopend tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Het is een tijdelijk initiatief van 30 dagen.

Andere openbare toiletten in Nijmegen

Een andere plek plekken waar je in Nijmegen een openbaar toilet vindt is Vendor Washrooms in de Molenpoortpassage. Je betaalt daar €0,70 en krijgt er een kortingsbon voor een zaak in het winkelcentrum voor terug. Goed om te weten: de toiletten zijn ondanks het coronavirus nog steeds geopend. Ze worden goed gereinigd.

Meer informatie over openbare toiletten in Nijmegen vind je hier >>

Lees ook:

MAG DAT: je auto voor je deur wassen in Nijmegen?

Ook al gebruik jij je auto niet zo vaak; smerig wordt 'ie toch wel! Je auto een flinke poetsbeurt ge...
drone boven Nijmegen

MAG DAT: met een drone boven Nijmegen vliegen?

Drone-vliegtuigjes veroveren zo langzamerhand de wereld. Steeds meer mensen hebben er eentje thuis e...

MAG DAT: parkeren bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

adv.