Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fietsers opgelet! De verkeerssituatie op de Waalbrug is gewijzigd

Door Kim te Woerd 7 januari 2020

De grote renovatie van de Waalbrug zorgt voor heel wat oponthoud. Trotseer jij onze mooie stadsbrug dagelijks met je stalen ros? Dan moet je even opletten: de renovatie gaat een nieuwe fase in en dat betekent dat er voor fietsers het één en ander verandert. 

In december is het laatste betondek aan de oostzijde van de Waalbrug vervangen, lezen we op de website van Rijkswaterstaat. Nu is het tijd voor de vervanging van het betondek aan de westzijde. Het gevolg is dat de manier waarop fietsers, werkverkeer en hulpdiensten over de brug rijden wijzigt. Voor automobilisten, openbaar vervoer-bussen en vrachtverkeer verandert er niets.

Veilige ruimte voor fietsers

Fietsers rijden nu niet langer de stad uit over de westzijde van de brug, maar over het nieuwe betondek aan de oostzijde van de brug. Net als in de eerdere renovatiefases is er wederom een veilige ruimte gecreëerd voor fietsers op de Waalbrug. Je moet wel even opletten: op het vervangen betondek aan de oostzijde ligt namelijk nog geen asfalt. Er kan pas geasfalteerd worden als ook het betondek aan de westzijde van de brug is vervangen.

In onderstaande galerij geeft afbeelding 1 de nieuwe, huidige verkeerssituatie weer. In afbeelding 2 zie je de oude verkeerssituatie.

Gewijzigde verkeerssituatie op de Waalbrug (Beeld: Rijkswaterstaat)
Oude verkeerssituatie op de Waalbrug (Beeld: Rijkswaterstaat)

Verkeershinder voor auto’s en bussen

Zoals je ziet zijn er voor automobilisten en OV-bussen óók in deze fase van de werkzaamheden slechts twee rijstroken beschikbaar op de Waalbrug. Andere weggebruikers, zoals vrachtwagens, touringcars en landbouwvoertuigen, kunnen geen gebruik maken van de stadsbrug. Zij moeten omrijden via de Oversteek of de snelweg A50.

Op schema

Het goede nieuws is gelukkig dat de renovatie van de Waalbrug op schema ligt. Als de werkzaamheden aan de westzijde net zo voorspoedig verlopen als de werkzaamheden aan de oostzijde, dan kunnen we in oktober van dit jaar weer zonder oponthoud over twee rijstroken onze stad in- en uitrijden. Fijn! Met de vervanging van het betondek is de renovatie overigens nog niet klaar: de planning van de overige werkzaamheden van de renovatie is nog niet bekend.

24 uur aan het werk

Wist je dat een groot team 24 uur per dag keihard werkt aan de renovatie van de Waalbrug? Over wat er precies gebeurt tijdens de renovatie hebben onze collega’s van de Gelderlander een heldere video gemaakt:

Lees ook:

Update renovatie Waalbrug: dít is wat er 24 uur per dag allemaal gebeurt

De renovatie van de Waalbrug is in volle gang. Heb jij ook weleens afgevraagd waar nou precies zo ha...

Let op: vanaf vrijdag 22 maart begint de verkeersellende op de Waalbrug

We wisten al even dat het eraan ging komen maar vanaf vrijdag 22 maart is het dan zover: het aantal ...
De Waalbrug

De renovatie van de Waalbrug gaat eindelijk starten en zo lang gaat het duren (!!)

Het heeft even geduurd, maar op maandag 4 maart starten de langverwachte renovatie van de Waalbrug. ...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.