Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even opletten: dit zijn de gevaarlijkste kruispunten van Nijmegen

Door Babs Bingen 18 november 2019

Het aantal dodelijke ongelukken op kruispunten wordt steeds hoger. In de afgelopen drie jaar waren er bijna 16.000 ongelukken op kruispunten. Op welke kruispunten in onze stad gaat het vaak mis? Wij zetten de vijf gevaarlijkste kruispunten van Nijmegen op een rij. 

De cijfers komen uit een uitgebreide analyse van cijfers van Rijkswaterstaart, uitgevoerd door RTL Nieuws. In totaal zijn er in drie jaar tijd 2.105 ongelukken in Nijmegen geweest. Daarbij kwamen elf mensen om het leven, 150 slachtoffers moesten naar het ziekenhuis.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Kruispunt Hatertseweg, Grootstalselaan

(Foto: via Google Streetview)

We beginnen dit lijstje met het drukke kruispunt van de Hatertseweg en de Grootstalselaan. In drie jaar tijd gebeurde op deze plek negen ongelukken. Rijd jij er ook regelmatig over dit gevaarlijke punt?

Swipe naar links voor het volgende kruispunt

Kruispunt Kanaalstraat, Verlengde Energieweg

(Foto: via Google Streetview)

Ook een gevaarlijk kruispunt bij Nijmegen: Kanaalstraat en Verlengde Energieweg. In de afgelopen drie jaar zijn er negen ongelukken geweest. Daarmee staat het kruispunt op de gedeelde derde plek in dit lijstje.

Kruispunt Groenewoudseweg, St. Annastraat

(Foto: via Google Streetview)

Op een gedeelde tweede plek staat het grote kruispunt van de Groenewoudseweg en de St. Annastraat. Hier zijn elf ongelukken gebeurd in de afgelopen drie jaar. Ook deze plek is een blackspot. Opletten, dus!

Kruispunt Graafseweg, Stijn Buysstraat

(Foto: via Google Streetview)

Het kruispunt van de Graafseweg en Stijn Buysstraat vormt het andere deel van de tweede plek. Daar zijn elf ongelukken gebeurd in de afgelopen drie jaar. En ook daarmee is dit een blackspot in Nijmegen.

Kruispunt Oranjesingel, Keizer Karelplein

(Foto: via Google Streetview)

Tsja, het verbaast je vast niet dat met stip op één ons Keizer Karelplein staat. In het bijzonder is het de kruising met de Oranjesingel. In de afgelopen drie jaar zijn op dit kruispunt zestien ongelukken gebeurd. RTL Nieuws noemt het een blackspot, een plek waar minimaal tien ongelukken zijn gebeurd of minstens zes ongelukken met een ziekenhuisbezoek.

Meer gevaarlijke kruispunten

Hier kun je meer gegevens bekijken over kruispunten en andere plekken waar ongelukken zijn geweest in Nijmegen. Welk kruispunt vind jij gevaarlijk in Nijmegen? Laat het ons weten en vertel daar vooral ook bij waarom je deze plek zo gevaarlijk vindt.

Lees ook:

Birgit & Marleen van Mañana Nijmegen: ‘Onze zondag take-away is nog maar het begin’

Je kent het wel: je hangt op zondagavond lekker op de bank en hebt geen zin om te koken, maar ziet e...

Nijmeegs Filmhuis 042 gaat dicht: dit komt ervoor in de plaats

Jammer! Het Nijmeegse Filmhuis 042 dat in een prachtig pand aan de Oranjesingel zit, gaat sluiten. D...

Deze bekende Nijmeegse ondernemers nemen het pand van de Sjalot over

Weet je nog, dat restaurant de Sjalot in Nijmegen-Oost ter overname stond? Nu niet meer! Deze bekend...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.