Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is de status van de werkzaamheden aan de St. Annastraat

Door Babs Bingen 10 april 2020

Wie regelmatig op de St. Annastraat komt, weet dat er in het stuk tussen het Keizer Karelplein en de Spoorkuil al lange tijd aan de weg gewerkt wordt. De gemeente is bezig er snelfietsroutes te realiseren, looproutes te verbeteren en andere knelpunten aan te pakken. Gaan deze werkzaamheden in tijden van het coronavirus door? Wat is de status van deze werkzaamheden? 

De werkzaamheden startten op 6 januari 2020 aan de oneven zijde van de straat. Een woordvoerder van de gemeente Nijmegen vertelt ons dat daar nu de laatste hand gelegd wordt aan de bestrating: “De rest is klaar. Er wordt nu gewerkt aan de even zijde gewerkt aan de aanleg van het hemelwaterriool in de grond, het straatwerk en de voorzieningen voor het plaatsen van bomen.”

Woningen en parkeerplaatsen bereikbaar

Aan de kant waar niet gewerkt wordt, rijden fietsers nu in twee richtingen over de ventweg. Het doorgaande autoverkeer ondervindt bij de werkzaamheden nauwelijks hinder. Het werk dat op de hoofdrijbaan gedaan wordt, gebeurt buiten de spits. Tijdens het werk zijn de woningen altijd te voet bereikbaar en waar niet gewerkt wordt kan gewoon geparkeerd worden.

Tekst gaat verder onder de foto.

werkzaamheden St. Annastraat
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Volgens planning

Het RIVM stelt wegens de uitbraak van het coronavirus extra eisen aan het werken met rioolwater. Daaraan voldoet de gemeente. De maatregelen hebben echter wel voor wat vertraging gezorgd. Toch gaat de gemeente er vanuit dat ze op het eerder geplande moment klaar zijn: vóór de Vierdaagse 2020 (21 juli). Als deze door kan gaan. Daar houdt de gemeente in de planning nu wel nog rekening mee.

Na de Vierdaagse wordt de kruising van van de St. Annastraat met de Groesbeekseweg aangepakt. Daar komt onder meer een dubbel fietspad. In het plantseizoen oktober/november krijgt de straat als finishing touch nieuwe bomen.

Lees meer:

Coronavirus in Nijmegen: de stand van zaken in onze stad

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Nijmegen. De maatregelen die worden getroffen om het vi...

Politieagent uit Nijmegen gaat viral met heerlijke cover van Queen

Dit zijn de prachtige beelden die de #NLblijftthuis-drone boven Nijmegen maakte

VIDEO: zo ziet de verbouwde Albert Heijn XL aan de St. Jacobslaan eruit

adv.