Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Nijmeegse middelbare school is benoemd tot ‘excellente school’

Door Babs Bingen 21 januari 2020

De onderwijsinspectie heeft onthuld welke scholen in Nederland de titel ‘excellente school‘ mogen dragen. In totaal zijn er 62 predicaten uitgedeeld aan scholen. In Nijmegen mag het Mondial College de titel in zijn zak steken.

Scholen die zo’n predicaat ontvangen, mogen zichzelf tot en met 2022 excellent noemen. Scholen met bijzondere kwaliteiten en scholen die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel kunnen zichzelf aanmelden. Na aanmelding krijgt een school de inspectie op bezoek en als zij de school goed vinden komt er meerdere malen een onafhankelijke jury langs.

Meedoen aan het traject levert niet alleen het predicaat op maar heeft vaak een positief effect op de school, het team en de leerlingen. De organisatie wil door het uitdelen van de titels kwaliteit zichtbaar maken en overdragen.

Mondial College

Het Nijmeegse Mondial College (locatie Leuvensbroek) heeft die test inmiddels al drie keer  doorstaan. De havo-afdeling kreeg het predicaat al in 2017. In 2019 verklaarde de onderwijsinspectie ook dat het vwo excellent is. Dit jaar kreeg de havo-afdeling wederom de erkenning.

De jury schrijft in het rapport ze onder de indruk zijn van de manier waarop de school de havoleerlingen enthousiasmeert voor het technasium en het International Business College. Volgens hen haalt de school ‘de buitenwereld naar binnen’ waarmee de leerlingen die ‘alles leuk vinden behalve school’ ook weer worden uitgedaagd. Het hele rapport lees je hier.

Super trots op deze derde keer #excellenteschool in vier jaar 🏆💪🏼! Omdat de inspectie al jaren ziet dat we ons boeltje meer dan goed op orde hebben, ons blijven ontwikkelen en elke dag ons best doen om op een persoonlijke manier te zorgen dat alles ‘draait om jou’! #kwaliteit #duurzaam #maatwerk #eigenkeuzes #feestje 🎉 #mavohavovwo #allesonderééndak #welkomachtstegroepers #ookjouwschool

Posted by Mondial College Leuvensbroek on Monday, 20 January 2020

Niet de enige excellente scholen in Nijmegen

Toch is het Mondial College niet de enige excellente scholen in Nijmegen: in 2018 kregen ook de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (vwo, havo, vmbo), het Kandinsky College (vwo, havo, vmbo) en het Stedelijk Gymnasium (vwo) de titel. Hun predicaat is nog tot dit jaar geldig, daarna moet er een nieuwe aanvraag ingediend worden en komt de inspectie opnieuw langs.

Lees verder:

Oud pand H&M in de Molenstraat staat vanaf eind september niet meer leeg

Weet je nog, dat op de kruising van de Molenstraat met de Ziekerstraat een derde Nijmeegse filiaal v...

Woonlasten dit jaar fors omhoog: dit gaat een gemiddelde Nijmegenaar betalen

Leuker kunnen we het niet maken, wel inzichtelijker. Pak je spaarpotje er maar bij, want huurders en...

Binnenkijken bij Luuk: ‘Eigenlijk passen we niet zo goed in de Kolping, dat maakt het juist leuk’

In Luuk's studentenhuis in de Kolping is het áltijd gezellig. In de levendige buurt vermaken hij en ...

Meer over

Nieuws

adv.