Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Ziekenhuis Top 100 is bekend: zo scoren de Nijmeegse ziekenhuizen

Door Thijs Stevens 9 november 2018

Hoe goed zijn de ziekenhuizen in Nijmegen nou eigenlijk? Het AD onderzoekt het ieder jaar en komt zo op de AD Ziekenhuis Top 100. Dit is wat de onderzoekers zeggen over het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek.

CWZ

Het CWZ staat dit jaar op de 17e plek in de ziekenhuis top 100. Dat klinkt best wel hoog, maar is het eigenlijk niet. Het AD heeft er dit jaar namelijk voor gekozen de ‘top 100’ in te delen in twee categorieën: de algemene- of streekziekenhuizen en de topklinische centra. Het CWZ behoort tot de laatste categorie, waarbij het gaat om ziekenhuizen die zich richten op complexe operaties en behandelingen. In deze ranglijst doen slechts 26 ziekenhuizen mee. Het CWZ staat dus iets onder het gemiddelde.

Score ten opzichte van 2017

In 2017 eindigde het CWZ nog op de 22e plaats in de ranglijst. Dat is lager dan de 17e plek van nu, maar toen werden alle ziekenhuizen nog beoordeeld in één categorie. De score van toen (78 punten) lag een jaar geleden veel hoger dan de 62.94 punten van dit jaar. Wat dat betreft heeft het Nijmeegse ziekenhuis dus een flinke pas op de plaats moeten maken.

Radboud en Sint Maartenskliniek

Net als vorig jaar staan het Radboud en de Sint Maartenskliniek niet in de top 100. Niet omdat ze niet goed genoeg zijn, maar omdat ze niet goed vergeleken kunnen worden. De Sint Maartenskliniek heeft volgens het AD een ‘beperkt zorgaanbod’ en het Radboud een ‘afwijkende patiëntenpopulatie’.

Winnaars

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en Zorgsaam in Zeeuws-Vlaanderen zijn dit jaar de winnaars van de Ziekenhuis Top 100. Wil je precies weten hoe het CWZ of andere ziekenhuizen scoren? Dat kan hier.

Lees ook:

Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis

Toen in Nijmegen: Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis aan de St. Annastraat

Deze foto van het oude Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis vonden wij op de Facebookpagina van Noviomagus...

 

adv.