Rennen naar Xenos: de winkel verdwijnt uit de Molenpoort

Door Babs Bingen 13 maart 2018

Het gesprek van de dag: winkelketen Xenos wordt vervangen door interieur winkelketen Casa. De eerste vijftig Casa-winkels openen aan het einde van dit jaar hun deuren. Wij hebben even gecheckt hoe dit zit met het filiaal in Nijmegen.

Xenos én Casa in Nijmegen

En we hebben nieuws, want de Nijmeegse Xenos in Winkelcentrum de Molenpoort wordt een Casa. Leuk! De echte Xenos-liefhebber hoeft niet te treuren: het filiaal in Winkelcentrum Dukenburg behoort niet tot de eerste vijftig winkels die nu al door Casa worden overgenomen. Het kan zijn dat in 2019 de Xenos in Dukenburg alsnog een Casa-winkel wordt, dan volgen namelijk de andere vestigingen. Maar het kan ook goed zijn dat die gewoon blijft. Er blijven namelijk aan het einde van de rit 60 filialen bestaan die gewoon onder de naam Xenos verder gaan. Of dit ook over Nijmegen Dukenburg gaat, weten wij nog niet. Natuurlijk houden we je hierover op de hoogte!

Casa

En wat is Casa dan eigenlijk? Het bedrijf heeft al 500 winkels in acht Europese landen. In Nederland nog niet, maar daar gaat dus verandering in komen. Casa verkoopt voornamelijk decoratieve en huishoudelijke artikelen. Maar ook tuin-en interieurmeubelen. Wij zijn benieuwd naar de nieuwe winkel.

Meer over

Nieuws