De Nijmeegse binnenstad: dit gaat er komend jaar allemaal veranderen

Door Janneke van Bergen 8 maart 2018

We zijn allemaal dol op de Nijmeegse binnenstad maar het kan altijd beter, mooier en vooral anders! Maak je borst maar nat want de gemeente Nijmegen heeft allerlei nieuwe plannen voor ons centrum. Wij zetten de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Streetart in de Hertogstraat

kunstwerk Credible
Dit kunstwerk komt op de gevel van Credible.

Wow! Dit mega-hert verrijst op de gevel van Hotel Credible aan de Hertogstraat. Het hert verwijst naar de historie van de Hertogstraat (vroeger Hertsteeg) als één van de oudste straten van Nijmegen. Ook de Sint Josephof krijgt een enorm gaaf graffiti kunstwerk. En dat geldt ook voor de Hertoghof. En dat niet alleen, de Hertogstraat krijgt ook een smallere rijbaan met meer ruimte voor bezoekers, terrassen en parkeren. Wethouder Ben van Hees: “De Hertogstraat wordt weer een straat waar je heerlijk doorheen wandelt en waar een goed verblijfsklimaat is. De straat wordt trouwens ook een 30-kilometer zone. De hele binnenstad trouwens.”

Bloemerstraat gaat voor veel groen

Ondernemen in de Bloemerstraat? Vier nieuwkomers vertellen waarom zij kiezen voor deze opkomende straat.

Posted by Bloemerstraat Bloeit on Thursday, 8 February 2018

Je hebt vast al gezien hoe mooi de Bloemerstraat is geworden en hoeveel actieve en hippe ondernemers zich inzetten voor deze straat. Maar het houdt maar niet op! De ondernemers willen namelijk dat de Bloemerstraat de groenste straat van Nijmegen wordt. En dat willen ze bereiken door het aanleggen van geveltuintjes, bloembakken en groene daken. Wethouder Binnenstad Ben van Hees is in ieder geval heel trots op de ondernemers van de Bloemerstraat. “Drie jaar geleden zijn we begonnen met de herinrichting van deze straat. Het resultaat is dat er nu veel nieuwe en jonge ondernemers er samen de schouders onder zetten. In deze straat is duidelijk een verbetering te zien.”
Het wachten is nu op de ontwikkelingen rond het ‘lelijke’ Intersport-gebouw op de hoek. Dit gebouw moet plaatsmaken voor een Albert Heijn met daarboven appartementen. “Het plan ligt nu bij de ontwikkelaars”, vertelt Van Hees. “Ik hoop dat ze snel gaan beginnen.’

‘In Nijmegen mag meer gespeeld worden’

spelen Nijmegen
Foto ter illustratie: Unsplash.com

In Nijmegen mag meer gespeeld worden, vindt wethouder Van Hees. Zijn idee: meerdere speelplekken in de stad. Eén speelplek is al gepland op onze nieuwe Waalkade. Een andere geschikte locatie is volgens Van Hees het plein bij Café Faber en Toon (in de volksmond Faberplein genoemd). “Ik zie zo voor me hoe de ouders hier lekker op het terras zitten terwijl de kinderen kunnen spelen.” Het plan moet overigens nog helemaal uitgewerkt worden. En ondertussen is de hele binnenstad van Nijmegen eigenlijk één grote speeltuin, toch?

speeltuin Lev

De binnenstad van Nijmegen is één grote speeltuin: hier vind je de hotspots

Jippie! De Nijmeegse binnenstad is stiekem één grote speeltuin. Onbedoeld worden sommige (kunst)werk...

De Ringstraten worden fietsstraten

Van Welderenstraat
Onder meer de Van Welderenstraat wordt een ‘fietsstraat’, de auto is te gast. (Foto: via Google Streetview)

De In de Betouwstraat, Van Welderenstraat en de Van Broeckhuijsenstraat worden fietsstraten. Een fieststraat is een straat waar fietsers in twee richtingen kunnen rijden. Voor de auto’s blijft de rijrichting in de ringstraten hetzelfde. Aan één kant van de weg vervallen de parkeerplaatsen. De uitvoering start in het voorjaar.

De Lange Hezelstraat

Lange Hezelstraat Nijmegen
De Lange Hezelstraat in Nijmegen.

De oudste winkelstraat van Nederland, de Lange Hezelstraat, wordt in de schijnwerpers gezet. Dat is het plan van de gemeente Nijmegen. “De geheimen van deze straat moeten veel meer verteld worden”, zegt wethouder Binnenstad, Ben van Hees. “Aan het einde van dit jaar moet iedereen kunnen zien dat dit de oudste winkelstraat van Nederland is.” Wil je precies weten hoe? Lees dan onderstaand artikel.

Lange Hezelstraat Nijmegen

De Lange Hezelstraat heeft goud in handen (lees hier waarom)

De oudste winkelstraat van Nederland, de Lange Hezelstraat, wordt in de schijnwerpers gezet. Dat is ...

Joris Ivensplein

schets Joris Ivensplein
Een schets van het Joris Ivensplein. (afbeelding: gemeente Nijmegen)

Het kan niet op! Ons Joris Ivensplein krijgt as we speak een metamorfose. Zo wordt het plein meer betrokken bij de omgeving en krijgt het veel meer groen. Wij schreven er al eerder dit artikel over:

schets Joris Ivensplein

Zo komt het Joris Ivensplein eruit te zien

Heb jij je al afgevraagd wat er toch allemaal aan de hand is op het Joris Ivensplein? Wegwerkers en ...

De Waalkade

Waaltheater Nijmegen
Het verlaagde Waaltheater met een gravure van het stroomgebied. (Foto: gemeente Nijmegen)

De klapperrrrrrrr van het jaar is natuurlijk onze Waalkade. Deze plek krijgt namelijk een MEGA metamorfose. Je leest er alles over in dit artikel:

Waaltheater Nijmegen

Zo komt onze nieuwe Waalkade eruit te zien

De Waalkade krijgt een mega-metamorfose. Indebuurt sprak met architect en stadsontwerper Mathieu Sch...

 

 

 

 

 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente Nieuws