Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Culinaire verrassingen voor eetcaféprijzen: deze zaak zit in het oude pand van Savarijn

Door Babs Bingen 14 oktober 2019

Afgelopen zomer werd bekend dat restaurant Het Savarijn na 35 mooie jaren ging sluiten. Inmiddels zit er een nieuwe zaak in het pand: Brunswick.

De eigenaar is geen onbekende met de Nijmeegse horeca. Edo van der Veer (34) werkte als chef-kok bij Notting Hill aan Kelfkensbos en runde daarna vier jaar lang met zijn vriendin Laila STOOM Beer & Food op het Honigterrein. Dat was een groot succes. Edo: “Samen met Oersoep hebben we STOOM opgezet. Het begon als een kleine zaak, maar werd een steeds groter restaurant. Ik kreeg steeds meer management-taken. We wilden liever terug naar een kleine zaak, waar we ook zelf weer op de vloer konden staan.”

Smaken van over de hele wereld

Na de mooie tijd bij STOOM, ging het stel op wereldreis. Ze bezochten China, Vietnam en Australië. Een geweldige ervaring, waar de twee volop geïnspireerd raakten om toch weer een nieuwe zaak te openen. Edo: “We hebben zo veel gezien en zo veel geproefd. Doordat er in Australië veel verschillende culturen samen komen, zijn er ook veel verschillende keukens. Deze variëteit aan smaken vind je terug op onze menukaart. Er zijn invloeden van over de hele wereld zoals bijvoorbeeld Spaanse Empanadas, Indiase Curry en Italiaanse Risotto.”

Brunswick
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Culinaire verrassingen voor eetcaféprijzen

Edo beschrijft zijn nieuwe zaak als een toegankelijk eetcafé waar je culinair verrast wordt. Edo: “Er zijn nog maar weinig eetcafé’s in Nijmegen waar je ‘even snel een hoofdgerechtje gaat eten’ maar toch culinair verrast wordt. Een culinaire verrassing hoeft niet duurt te zijn: de prijzen van onze hoofdgerechten liggen tussen de 13 en 19 euro. Standaard eetcafé-klassiekers als saté met friet vind je hier niet op de kaart.”

Een variant op de borrelplank

Aan de borrelaars is ook gedacht. Edo en Laila bedachten een leuke variant op de populaire borrelplank. Edo: “Alle gerechtjes die je normaal gesproken op een borrelplank vindt, kun je bij ons los bestellen. Dat zijn losse hapjes tussen 1 en 4 euro, zoals bijvoorbeeld olijven, kaas en noten. Zo kun je zelf kiezen wat en hoe veel je bij de borrel wil.”

Brunswick is open!

Brunswick is al geopend. Van woensdag tot en met zondag kun je er vanaf 17:00 uur neerstrijken voor een hapje en een drankje. Edo is trouwens nog op zoek naar versterking van zijn team. Ben je nog op zoek naar een parttime baan in de bediening? Laat het hem dan even weten door een mailtje te sturen naar [email protected].

(Foto: indebuurt Nijmegen)
(Foto: indebuurt Nijmegen)
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Meer over Brunswick ontdekken?

Brunswick eetcafés

Geopend17:00 - 21:00

van der Brugghenstraat 14, Nijmegen

Bekijk meer:eetcafés

Lees ook:

Febo drive Nijmegen

Snacken in de auto: we krijgen een FEBO Drive bij Nijmegen

Alle Nijmeegse FEBO-fans opgelet! Na Alkmaar, Zwolle, Oostzaan en Wormerveer krijgt ook de regio Nij...
speelgoedwinkel de regenboog verhuist

Deze bekende Nijmeegse zaak verhuist naar het oude pand van FeestXpert

Al sinds de Nijmeegse feestwinkel FeestXpert er na de carnaval van 2019 mee ophield, staat het grote...
vacatures Action

Action opent binnenkort een derde filiaal in Nijmegen en dit is waar

Alle koopjesjagers opgelet! Na de Action aan de Graafseweg en de Action in Zwanenveld opent er binne...
  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.