Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronavirus verspreidt zich verder in Nijmegen: dit zijn de nieuwste cijfers

Door Carin van der Meij 20 oktober 2020

De gedeeltelijke lockdown heeft nog niet gezorgd voor een daling in het aantal positief geteste Nederlanders. Het aantal meldingen is ten opzichte van vorige week juist gestegen met 27 procent. Afgelopen week zijn 55.587 mensen bij de GGD positief getest op corona, 399 van hen komen uit Nijmegen.

Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM, die gaat over de periode van 14 tot en met 20 oktober.

Positieve testen in Nijmegen

Als we kijken naar de cijfers van Nijmegen zien we dat het aantal geregistreerde positieve testen nog steeds snel oploopt. Op 13 oktober stond het totale aantal onze stad op 2.452. Tot 20 oktober kwamen daar 465 gevallen bij. Tussen 6 en 14 oktober steeg het aantal nog met 384, de week daarvoor met 343. Sinds het begin van de corona-uitbraak tot 20 oktober zijn er in Nijmegen in totaal 2.917 positieve coronatesten geregistreerd.

Overledenen en ziekenhuisopnames

Het aantal overleden coronapatiënten in onze stad is de afgelopen week met één geval gestegen. In totaal zijn er sinds de corona-uitbraak 75 Nijmegenaren aan het virus overleden. Sinds 15 september loopt ook het aantal ziekenhuisopnames gerelateerd aan het coronavirus in Nijmegen sneller op. Op 13 oktober stond de teller op 155. In één week tijd kwamen daar acht gevallen bij.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Nijmegen vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Nijmegen zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Nijmegenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Nijmegenaren die aan corona overleden zijn.

Landelijke cijfers

Zoals eerder gezegd zijn er afgelopen week 55.587 Nederlands positief getest op het coronavirus. Een week eerder lag dit aantal nog op 43.903. Het aantal mensen dat is opgenomen op de intensive care is gestegen van 192 naar 287. In totaal zijn 185 mensen afgelopen week overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Aantal besmettingen lijkt te stabiliseren

Ondanks het nieuwe landelijke weekrecord lijkt het aantal besmettingen steeds meer te stabiliseren. Afgelopen week steeg het aantal met 27 procent; de week ervoor was er nog een stijging van 60 procent. Ook het veelgenoemde reproductiegetal is lager. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus. Het laatst bekende ‘R-getal’ staat op 1,22 en is daarmee (nipt) lager dan een aantal weken terug (1,27). 

Lees ook:

bezorgdiensten in Nijmegen

Lokale bezorgdiensten op een rij: deze Nijmeegse horeca zaken bezorgen nu thuis

Pijnlijk maar begrijpelijk: de horeca is tijdelijk dicht. Hoe je de lokale horeca toch steunt? Door ...
online boodschappen doen in Nijmegen

Bestellen maar: 6 x online boodschappen doen in Nijmegen

Liever je boodschappen bestellen, laten thuisbezorgen of zelf afhalen? In onze stad heb je veel moge...
Hanos

Handig om te weten: Sligro, Hanos en Makro weer open voor iedereen (ook zonder pasje)

Je hebt het misschien al gemerkt, de drukte in de supermarkten neemt toe en online boodschappen best...

adv.