Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update RIVM: aantal besmettingen weer toegenomen in Nijmegen

Door Babs Bingen 11 augustus 2020

Het is al weken het gesprek van de dag: de stijgende coronabesmettingen in ons land. Uit de nieuwe update van het RIVM blijkt dat ook deze week meer Nederlanders positief zijn getest op het coronavirus: in totaal 4036 nieuwe besmettingen.  

Het gaat hier om een periode van 5 tot en met 11 augustus. Een week eerder waren er nog 2588 nieuwe besmettingen. Lees meer details over de landelijke cijfers bij het AD.

Coronabesmettingen in Nijmegen

Zijn er in onze stad ook meer Nijmegenaren besmet geraakt met het coronavirus? In totaal zijn in de afgelopen twee weken 26 mensen positief getest in Nijmegen. Er zijn geen nieuwe registraties van overleden patiënten. Daarmee is het aantal besmettingen de afgelopen weken in Nijmegen weer iets gestegen. Tussen 22 juli en 4 augustus waren 19 Nijmegenaren positief getest op het coronavirus. Tussen deze twee metingen zit één week overlap.

Buurtgemeenten

In onze buurtgemeenten is Berg en Dal met de meeste nieuwe meldingen van besmettingen. Dat zijn er zes. In de gemeente Lingewaard gaat het om drie nieuwe besmettingen, bij de gemeente Overbetuwe om twee, de gemeente Beuningen om vijf en de gemeentes Wijchen en Heumen vijf. Volgens LocalFocus werd er niemand in het ziekenhuis opgenomen of overleed er in de afgelopen twee weken in deze gemeentes niemand aan het coronavirus.

In kaart

Ben je benieuwd hoeveel besmettingen er zijn bijgekomen in andere steden? LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht.

Lees ook:

Introductieweken Nijmegen aangepast: ‘Ik gun eerstejaars intro op studentenleven’

De introductieweek in Nijmegen is dit jaar anders dan anders. Het kabinet heeft tijdens de persconfe...

Horecaregels aangescherpt: ‘Politieagentje spelen is bij ons niet nodig’

We moeten ons aan meer regels gaan houden als we naar een terras, restaurant of kroeg willen. Eerder...
corona boete

Mysterie opgelost: zoveel coronaboetes zijn er uitgedeeld in Nijmegen

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot ...

adv.