Big Brother is watching you: centrum Nijmegen krijgt cameratoezicht

Door Janneke van Bergen 7 december 2017

Zorg dat je haar goed zit! In een deel van het centrum van Nijmegen komen binnenkort camera’s te hangen. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Het cameratoezicht moet de overlast in dit gebied tegengaan. 

Cameratoezicht in Molenstraat, Tweede Walstraat en Eilbrachstraat

De camera’s komen in de Molenstraat en op de hoek Tweede Walstraat en Eilbrachtstraat. Het cameratoezicht moet de politie ondersteunen bij hun werk. In de Molenstraat heeft de politie tijdens drukke uitgaansavonden de handen vol aan het uitgaanspubliek. En in het gebied van de Tweede Walstraat/Eilbrachtstraat en de Vlaamsegas vindt veel drugscriminaliteit plaats. Het straatdealen is hier de laatste jaren enorm toegenomen. 

De camera’s blijven in ieder geval 2 jaar

Burgemeester Bruls heeft daarom besloten voor in ieder geval een periode van 2 jaar camera’s te plaatsen op de genoemde plaatsen. Daarna volgt een evaluatie. De camera’s worden zo snel mogelijk geplaatst.

Burgemeester: ‘cameratoezicht is niet langer te vermijden’

Burgemeester Hubert Bruls: “Ik ben van mening dat cameratoezicht hier niet langer te vermijden is. Zoals bekend werken we in het gebied rond de Tweede Walstraat ook aan oplossingen voor de langere termijn. Voor de kortere termijn zijn deze camera’s een prima middel. Ook bij het ondersteunen van het toezicht tijdens het uitgaan in de drukke Molenstraat zijn we gebaat bij dit hulpmiddel.”
De burgemeester heeft de omwonenden en de gemeenteraad per brief ingelicht over zijn besluit.

Wat vind jij?

Voel jij jezelf veiliger in het uitgaansgebied als er camera’s hangen? Of voel je jezelf juist bespied? Laat het ons weten!

via GIPHY

Meer over

Nieuws