Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buiten zwemmen bij Nijmegen: hier check je de kwaliteit van het water

Door Babs Bingen 5 augustus 2020

Poeh, wat is het warm! Zin om even af te koelen en een duik te nemen in natuurwater? In en rond Nijmegen zijn er genoeg officiële zwemgelegenheden. Maar is het daar nu met de hitte veilig genoeg om te zwemmen? Hoe zit het bijvoorbeeld met blauwalg? Check het hieronder.

Er is een website, zwemwater.nl, en daar kun je per (officieel) natuurbad zien hoe het gesteld is met de kwaliteit van het zwemwater. Je kunt zien dat je prima een duik kunt nemen bij de Spiegelwaal, de Lentse Plas of de Bemmelse Waard. Handig om van tevoren uit te zoeken!

Op dit moment

Op onderstaand kaartje zie je per locatie de kwaliteit. Eventuele waarschuwingen of negatieve adviezen worden automatisch bijgewerkt. Handig!

Ergens anders buiten zwemmen in Nijmegen?

Op het kaartje vind je alleen officiële zwemlocaties. Daarvan mag je wel uitgaan dat het water van uitstekende kwaliteit is als er geen waarschuwingen bij staan. Waterschap Rivierenland raadt aan om ook alleen bij deze locaties te zwemmen. Dit zwemwater wordt namelijk regelmatig gecontroleerd en bijgehouden. Verder raadt het waterschap en ook de gemeente Nijmegen het af om in rivieren te zwemmen. Let dus goed op als je toch besluit even pootje te baden in de Waal. In 2019 is in het stuk rivier bij Nijmegen zelfs een zwemmer verdronken. Vanwege de sterke stroming is het erg gevaarlijk.

Meer over buiten zwemmen in Nijmegen:

goffertbad

Buiten zwemmen in Nijmegen: dit zijn de regels van het Goffertbad

Niets is zo lekker als bij warm weer een lekkere duik nemen in een zwembad. Maar buiten zwemmen in N...
buiten zwemmen in Nijmegen

Lekker afkoelen: 11 x buiten zwemmen in Nijmegen doe je hier

Verkoeling, please! Dat is het enige wat wij kunnen denken als de temperaturen boven de 25 graden ui...
naaktstrand

MAG DAT: Naakt op een strandje liggen in Nijmegen

De één zit nog net niet in een coltrui op het strand, terwijl de ander het liefst in adamskostuum vi...

Meer over

Doen Nieuws

adv.