Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bruls sluit Nijmeegse smartshop: ‘We pakken drugshandel keihard aan’

Door Babs Bingen 30 november 2020

Burgemeester Hubert Bruls heeft smartshop De Alchemist aan de Van Welderenstraat in Nijmegen per 1 december 2020 tijdelijk gesloten. Dat meldt de gemeente Nijmegen in een persbericht.

Verboden materialen

Eerder dit jaar voerde de politie al een controle uit. Toen werden er spullen aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij de handel in harddrugs. Ook werden er groeimiddelen voor hennepteelt gevonden. Volgens de Opiumwet is in bezit hebben van deze materialen verboden.

Tijdelijke sluiting

De burgemeester heeft daarom besloten om de winkel gedurende één jaar te sluiten. De eigenaar van De Alchemist moet nu een zichtbare mededeling ophangen waaruit blijkt dat de smartshop op last van de burgemeester gesloten is.

‘Ondermijnend en ontwrichtend effect’

In het persbericht stelt burgemeester: “Drugshandel en drugscriminaliteit hebben een ondermijnend en ontwrichtend effect op onze samenleving. Daarnaast kan drugshandel leiden tot verstoringen van de openbare orde en overlast.”

En verder: “Ik acht het mijn plicht hiertegen zo vroeg mogelijk hard op te treden. In het verleden heb ik al een aantal horecazaken gesloten wegens drugshandel. Nu sluit ik een zaak die dergelijke drugshandel en de handel op straat faciliteert. Dergelijke vormen van criminaliteit willen we in Nijmegen niet hebben. De sluiting is een signaal dat we de bestrijding van alle vormen van drugshandel stevig aanpakken.”

Ander nieuws in Nijmegen:

Zorgbakkerij Koekkoek

Nieuwe bakkerij gespot bij de Honig: ‘Voor jongeren met psychische kwetsbaarheid’

Toen Chris Zylicz (33) in haar jeugd depressief was, miste ze een dagbesteding waar je iets anders d...

Lukt thuiswerken niet meer? Hier in Nijmegen kun je gratis terecht

Aan thuiswerken zijn we inmiddels gewend. Waar wat nou als je je huis aan het verbouwen bent? Er kle...
mondkapjesplicht in Nijmegen

Mondkapjesplicht in Nijmegen: hier moet je er straks eentje dragen

In het openbaar vervoer, in het vliegtuig, op de luchthaven en in een touringcar ben je al verplicht...

adv.