Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Benzineprijs is zelden zo laag geweest: hier in Nijmegen tank je het goedkoopst

Door Babs Bingen 6 april 2020

Zelden was het zo voordelig om te tanken; de benzineprijs is op het laagste punt sinds 2002. Hoe dat komt? De grootste reden is dat er veel minder vraag naar benzine is, nu bijna iedereen thuiswerkt en er nauwelijks vluchten gaan. Daarnaast hebben Saoedi-Arabië en Rusland een conflict over olie en dat vechten ze uit door de oliekraam open te gooien. 

Volgens RTL Nieuws is het goedkoopste pompstation in Best, waar je €1,35 per liter betaalt. Ook in Nijmegen is de prijs flink gezakt. Bij deze pompstations ben je nu het voordeligst uit.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

De duurste

Het duurste tankstation in Nijmegen is momenteel de Texaco aan de Scheepvaardijweg. Daar betaal je nu €1,599 per liter voor benzine en voor diesel €1,329 per liter.

Bijna onderaan de lijst

Bijna onderaan het lijstje van goedkoop tanken in Nijmegen staan momenteel twee tankstations in onze stad. Bij Tinq in Aldenhof betaal je voor benzine €1,524 per liter en voor diesel €1,264 per liter. Bij Shell aan de Tooropstraat is de benzineprijs iets lager, €1,519 per liter. Diesel is dan weer iets duurder, €1,299 per liter.

Middenmoot

De volgende tankstations in het rijtje zijn Tinq aan de Berg en Dalseweg, Tinq aan de Groesbeekseweg, Gulf en Argos. Daar is de benzineprijs €1,499 per liter. Diesel kost er €1,249 per liter, behalve bij Argos. Daar betaal je ietsje minder: €1,239 per liter.

Bij Total aan de Neerbosscheweg ben je dan weer net iets voordeliger uit. Voor benzine betaal je €1,489 per liter en voor diesel €1,229.

En vervolgens…

Bij Esso aan de Dukenburgseweg, Tingq aan de Tarweweg, Esso aan de Wijchenseweg, ANAC, Tango aan Hogelandsweg en Shell aan de Neerbosscheweg betaal je voor diesel allemaal €1,219 per liter. Voor benzine betaal je bij deze Esso’s en Tinq €1.479 per liter. Zo ook bij Esso Vissers. Daar is de dieselprijs €1,209. Bij de andere genoemde tankstations is de benzineprijs €1,469 per liter.

Bij Haan aan de Molenweg betaal je ook €1,469 per liter voor benzine en voor diesel €1,189. Tamoil in de Goffert hoort met een benzineprijs van €1,465 per liter en dieselprijs van €1,209 ook bij de middenmoot.

De op twee na goedkoopste

Op nummer drie in het lijstje van goedkoop tanken staan twee Nijmeegse pompstations. De benzineprijs is bij Tango aan de Hatertseweg hetzelfde als bij Shell bij de Grootstalselaan. Bij beiden betaal je €1,459 per liter. Voor diesel betaal je bij Tango €1.209 per liter. Bij Shell is dat €1,219 per liter.

De op één na goedkoopste

Bij Tinq aan de Scheepvaartweg ben je iets voordeliger uit, mits je auto op diesel rijdt. De prijs voor benzine is er €1,449 per liter, maar voor diesel betaal je hier €1,179 per liter.

De goedkoopste

Goedkoop tanken in Nijmegen doe je het best bij autobedrijf Lammerts, aan de Hatertseweg. Voor benzine betaal je hier €1,419 per liter en voor diesel ben je €1,209 per liter kwijt.

Ter verduidelijking: een maand geleden lag de gemiddelde landelijke benzineprijs op €1,65. Dat betekent dat je bij een volle tank van veertig liter €10,- goedkoper uit bent.

Lees ook:

Coronavirus in Nijmegen: de stand van zaken in onze stad

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Nijmegen. De maatregelen die worden getroffen om het vi...
Vierdaagse 2021 Nijmegen

Dit is het laatste nieuws over de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten 2020

Alle evenementen waarvoor een vergunning nodig is, zijn vanwege het coronavirus in ieder geval tot 1...

7 x dit hoor je een Nijmegenaar echt niet zeggen

Een echte Nijmegenaar kun je herkennen aan een zacht Nimweegse accent of de typisch Nijmeegse woorde...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Nieuws

adv.