Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

A73 tussen Wijchen en Malden tot avondspits dicht door groot ongeluk

Door Babs Bingen 22 oktober 2019

Update: de weg werd dinsdagavond rond 18:35 uur vrijgegeven.

Door een groot ongeluk op de A73 is de snelweg tussen Malden en Wijchen een groot deel van de dinsdag afgesloten, meldt de Gelderlander. Bij het ongeluk waren twee vrachtwagens, twee personenauto’s en een bestelbusje betrokken.

Één persoon is bij dit ongeluk overleden, schrijft de Gelderlander. Daarnaast zijn er zes gewonden. Daarvan zijn vier personen licht gewond. Dat is een gezin gezin bestaande uit een man, vrouw en twee kinderen dat in een personenauto zat. Verder is er één zwaargewonde en één ernstig gewonde.

Het ongeluk vond op dinsdagochtend rond 09:50 uur plaats. De oorzaak is nog onbekend, de politie doet daar onderzoek naar.

A73 afgesloten

De A73 tussen Malden en Wijchen is afgesloten. Naar verwachting duurt dit tot 17:00 uur. Het verkeer richting Arnhem kan omrijden via Eindhoven/Den Bosch (A67, A2, A50). In de tegenovergestelde rijrichting van Beuningen naar Nijmegen-Dukenburg, is de linkerrijstrook dicht voor het gebruik van hulpdiensten. De vertraging is hier een kwartier.  Let op: ook in Nijmegen ontstaan door deze afsluiting nu verkeersstremmingen.

Houd voor de laatste updates rond dit onderwerp het artikel van de Gelderlander in de gaten.

adv.