Politie extra alert na aanslag in Utrecht: verdachte aangehouden (UPDATE)

Door indebuurt Nijmegen 18 maart 2019

De dader van de schietpartij in de tram bij het 24 Oktoberplein in Utrecht, maandagochtend om 10.45 uur, is aangehouden (volg hier de liveblog hierover). Het zou gaan om de 37-jarige Gökman T. In Utrecht werd iedereen vanmiddag geadviseerd om binnen te blijven na de schietpartij. In Nijmegen werden geen extra maatregelen getroffen. Wel was de politie extra alert.

In een tweet eerder op de dag lieten de gemeenschappelijke korpsen van de Gelderse politie weten extra alert te zijn. Bij een schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht zijn vanochtend 3 doden en 5 gewonden gevallen. Meer nieuws over de aanslag in Utrecht lees je hier. 

In Utrecht werd iedereen geadviseerd om binnen te blijven na de schietpartij in de tram maandagochtend (volg hier de liveblog van onze collega’s van de Gelderlander). Ook scholen en winkels sloten de deuren.

In Nijmegen werden geen extra maatregelen getroffen. ‘De politie is alert en aanwezig”, liet de woordvoerder van burgemeester Bruls weten. “Wij hebben nauw contact met politie en volgen ontwikkelingen op de voet.”

Meer over

112 Nieuws

adv.