Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stichting Gilde Nijmegen

Stichting Gilde Nijmegen

Mariënburg 26, 6511 PS Nijmegen

Over Stichting Gilde Nijmegen

Stichting Gilde Nijmegen is een 100%  vrijwilligersorganisatie, en bestaat vooral uit Nijmegenaren die hun kennis en ervaring willen overdragen aan geïnteresseerden van alle leeftijden. Kantoor is gevestigd in het Wijkcentrum Titus Brandsma aan de Tweede Oude Heselaan 386. De vrijwilligers zijn actief op twee terreinen, namelijk stads- en natuurwandelingen en fietstochten, en taalvaardigheid.

Stads- en natuurwandelingen en fietstochten. Ongeveer 40 gidsen zijn beschikbaar om in en om Nijmegen groepen rond te leiden langs historische plekken, kunstwerken en natuurschoon. Met deskundig commentaar en anekdotes verrijken ze ieders kennis van de stad en het Rijk van Nijmegen.

Taalvaardigheid. Voor buitenlanders zijn er conversatiegroepen of één-op-één begeleiders om beter Nederlands te leren spreken; voor Nederlanders zijn er conversatiegroepen Frans, Engels, Duits en Spaans.

Meest recent over Stichting Gilde Nijmegen

lugubere dingen Nijmegen

Op deze plekken in Nijmegen gebeurden vroeger hele lugubere dingen

Je kunt het je nu niet meer voorstellen, maar vroeger waren martelingen, opsluitingen en experimenten op mensen héél normaal. Op een paar plekken in Nijmegen (waar je tegenwoordig nietsvermoedend langsloopt)…