Stichting Gilde Nijmegen

Overdracht van kennis en ervaring

Stichting Gilde Nijmegen

Tweede Oude Heselaan 386-1 6542 VJ Nijmegen
Bekijk aankomende eventsNaar website

Volg ons

Staat bekend om

  • Thema – en historische rondleidingen door de oudste stad van Nederland
  • Fiets- en wandeltochten in het mooie Rijk van Nijmegen
  • Nieuwe Nederlanders helpen bij het leren van de Nederlandse taal en – gewoonten

Over Stichting Gilde Nijmegen

Stichting Gilde Nijmegen is een 100%  vrijwilligersorganisatie, en bestaat vooral uit Nijmegenaren die hun kennis en ervaring willen overdragen aan geïnteresseerden van alle leeftijden. Kantoor is gevestigd in het Wijkcentrum Titus Brandsma aan de Tweede Oude Heselaan 386. De vrijwilligers zijn actief op twee terreinen, namelijk stads- en natuurwandelingen en fietstochten, en taalvaardigheid.

Stads- en natuurwandelingen en fietstochten. Ongeveer 40 gidsen zijn beschikbaar om in en om Nijmegen groepen rond te leiden langs historische plekken, kunstwerken en natuurschoon. Met deskundig commentaar en anekdotes verrijken ze ieders kennis van de stad en het Rijk van Nijmegen.

Taalvaardigheid. Voor buitenlanders zijn er conversatiegroepen of één-op-één begeleiders om beter Nederlands te leren spreken; voor Nederlanders zijn er conversatiegroepen Frans, Engels, Duits en Spaans.

Meest recent over Stichting Gilde Nijmegen

market garden in nijmegen

Dit is er te doen ter ere van 75 jaar Operation Market Garden in Nijmegen

Het is op 20 september 2019 precies 75 jaar geleden dat de Waalcrossing tijdens Operation Market Garden met de Tweede Wereldoorlog plaats vond. Als eerbetoon aan deze operatie zijn er…