Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niezen door hooikoorts of corona: dit adviseert het RIVM aan Nijmegenaren met klachten

Door Carin van der Meij 7 april 2020

Het zachte lenteweer is niet bij elke Nijmegenaar welkom. Door de warme temperaturen komen er veel pollen in de lucht, wat klachten oplevert bij Nijmegenaren met hooikoorts. Sommige symptomen lijken erg op die van het coronavirus. Wat moet je doen als je bijvoorbeeld opeens veel moeten niezen? Wij zochten het uit.

“Het lastige is, dat een deel van de klachten – niezen en hoesten – lijken op het beginstadium van het coronavirus. Je kunt dit ook niet onderscheiden van elkaar”, vertelt RIVM-persvoorlichter Coen Berends aan indebuurt.

Advies van RIVM

Doordat de klachten lastig te onderscheiden zijn, adviseert het RIVM om bij symptomen binnen te blijven. Coen licht toe: “Moet je veel hoesten of niezen? Blijf dan thuis. Ook al weet je niet of je last hebt van hooikoorts of het coronavirus hebt. Krijg je zwaardere klachten zoals keelpijn en koorts, dan is dit geen hooikoorts en is de kans groter dat het om het coronavirus gaat. In dat geval kun je contact opnemen met je huisarts.”

Medicatie

Coen heeft ook nog een tip voor Nijmegenaren die vaker last hebben van hooikoorts. “Heb je medicatie tegen hooikoorts? Dan is het verstandig om daar nu al mee te beginnen en die goed in te nemen gedurende deze periode.”

Pollen in Nijmegen

De zon laat zich de komende dagen weer zien, inclusief aangename temperaturen. Hierdoor zijn er veel pollen in Nijmegen. Op de site van Weeronline kun je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn. Zo zien we dat in Nijmegen de meeste pollen op dit moment afkomen van de berk.

Verder lezen:

Kippenvel: deze video brengt een ode aan Nijmegen in tijden van corona

Het is muisstil in Nijmegen. Natuurlijk is het heel erg fijn dat iedereen zich zo goed aan de regels...

Één grote knuffelbende: zo ziet de #berenjacht in Nijmegen eruit

Heb je al gehoord van de berenleuke actie a.k.a. de berenjacht? Bij deze ‘jacht’ zetten Nijmegenaren...
goedkoop tanken Nijmegen

Benzineprijs is zelden zo laag geweest: hier in Nijmegen tank je het goedkoopst

Zelden was het zo voordelig om te tanken; de benzineprijs is op het laagste punt sinds 2002. Hoe dat...

Meer over

Gezondheid

adv.