Anita helpt ouderen in Nijmegen: ‘Het zijn de kleine dingen die dit werk zo mooi maken’

Aangeboden door Saar aan Huis

Vestigingsmanager Anita Rossen | Foto: Saar aan Huis

Zorgen voor een naaste, het is voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar heb je er weleens bij stil gestaan dat één op de drie mensen mantelzorger is? In Nijmegen zijn er veel mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken, zowel mantelzorgers als kwetsbare mensen. Vestigingsmanager Anita Rossen van Saar aan Huis in de regio Nijmegen wil daar het verschil in maken met aanvullende mantelzorg.

Saar aan Huis kun je zien als een aanvulling op thuiszorg of mantelzorg. Anita vertelt: “Wij nemen de mantelzorgtaken op ons en brengen extra gezelligheid. Wij zorgen ervoor dat de mantelzorger het langer volhoudt en mensen langer prettig thuis kunnen blijven wonen.”

Persoonlijke zorg

Bij Saar aan Huis is de ondersteuning persoonlijk, er is een-op-een aandacht. Het vereist dan ook geduld, liefde en zorgzaamheid. “We bezoeken mensen minimaal twee uur per week. Samen met de cliënt boodschappen doen, wandelen, schilderen maar ook een verse maaltijd maken, helpen bij licht huishoudelijk werk en begeleiden naar afspraken”, vertelt Anita. “Wij bieden de ondersteuning die zowel de mantelzorger als de cliënt nodig heeft.”

Geïnspireerd

Anita wilde graag het leven leuker en makkelijker maken voor de mensen die het nodig hebben. “Ik ben vier en een half jaar geleden begonnen”, vertelt Anita. “De oprichter van Saar aan Huis had een stukje geschreven in een magazine en dat inspireerde mij enorm. Ik heb toen de stap gezet om als zorgondernemer te gaan starten.”

Hoewel Anita’s achtergrond meer in de commerciële hoek is, voelde zij zich gelijk thuis in de zorg. “Het is ontzettend mooi om Saar en cliënt bij elkaar te brengen en de juiste match tussen beide te vinden. Daarnaast geeft het werk enorm veel voldoening als je erachter komt wat je voor een cliënt kan betekenen.”

Werkzaamheden

De werkzaamheden verschillen per cliënt. Waar de één graag wil wandelen, wil de ander juist een puzzel leggen. Een Saar of Bram (mannelijke hulp) wordt dan ook zorgvuldig gematcht aan de cliënt op basis van interesses. Zo heb je niet alleen hulp bij je dagelijkse taken, maar ook een maatje waarmee je lekker kan kletsen. “Het werk is altijd heel divers, er is geen vast takenpakket en je hebt geen ervaring nodig. Het belangrijkste is dat je overweg kan met de cliënt en dat je hart op de goede plek zit!”

Diverse cliënten

Het zijn niet alleen ouderen die cliënt zijn. Iedereen die hulp nodig heeft, kan bij Saar aan Huis terecht. “Ik had laatst een intake met een jongen van 27 jaar in een rolstoel, bijvoorbeeld. Wat hij nodig heeft aan zorg is anders dan dat van iemand van 90 jaar met dementie. Daarnaast bieden we ook mantelzorg aan mensen die moeten herstellen van een operatie of in gezinssituaties”, vertelt Anita. “Iedereen is welkom!”

Dankbaarheid

De positieve reacties die zijn de grootste reden waarom ze heeft gekozen voor dit werk. “Het zit in de kleine dingen”, vertelt Anita. “De waardering die je krijgt is erg bijzonder. De complimentjes, uitgenodigd worden voor een etentje of een telefoontje van de mantelzorger. Allemaal voorbeelden die dit werk zo mooi maakt voor mij en voor de Saars en Brammen.”

Saar nodig of worden?

Ben jij of ken jij iemand die de hulp van een Saar kan gebruiken? Vraag dan nu aanvullende mantelzorg aan van Saar aan Huis. Ben je enthousiast geworden door het verhaal van Anita en zou je zelf graag de handen uit de mouwen willen steken bij ouderen thuis? Meld je dan snel aan als Saar.

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Huisarts buiten dienst? Hier vind je de huisartsenpost in Nijmegen”

Huisarts buiten dienst? Hier vind je de huisartsenpost in Nijmegen

Canisisus Wilhelmina Ziekenhuis
Ga naar “Ed werkt als begeleider op een woonzorgpark: ‘Ik ga elke dag voldaan naar huis’”

Ed werkt als begeleider op een woonzorgpark: ‘Ik ga elke dag voldaan naar huis’

Aangeboden door ’s Heeren Loo

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39”

Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “AH Toiletpapier 4-laags 16 rollen van € 17,18 voor € 12,99”

AH Toiletpapier 4-laags 16 rollen van € 17,18 voor € 12,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle Kellogg’s van € 6,18 voor € 4,50”

Alle Kellogg’s van € 6,18 voor € 4,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “WALKX Lederen comfort schoenen € 19,99”

WALKX Lederen comfort schoenen € 19,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Opleiding Monteur Zonnepanelen”

Opleiding Monteur Zonnepanelen

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Carnaval Nijmegen”

Carnaval Nijmegen

 • Van 18 feb t/m 21 feb