Miranda is overgestapt naar de zorg: ‘Het is mijn droom om meer van betekenis te zijn voor anderen’
Aangeboden door ZZG zorggroep
ZZG zorggroep biedt een mooie kans voor mensen die willen overstappen naar de zorg. Binnen de wijkteams in Zuid-Gelderland heb je nu namelijk de mogelijkheid een opleiding tot verzorgende 3IG te volgen. Ook als je geen zorgachtergrond hebt.
Wil jij graag een baan waarbij je iets betekent voor een ander en bijdraagt aan een maatschappelijk doel? In de zorg haal je dan je hart op. Bij ZZG zorggroep krijg je de kans om je om te scholen naar een functie in de zorg. Het gaat om betaalde leerlingplaatsen waarbij je werkervaring opdoet in combinatie met je studie. Tijdens het hele studietraject krijg je persoonlijke begeleiding.
Tekst gaat verder onder de afbeelding >

Gepersonaliseerd leren
Miranda en Tara volgen het leerlingtraject binnen de wijkverpleging van ZZG, waarbij ‘gepersonaliseerd leren’ centraal staat. Doordat de studie echt maatwerk is kan de duur van je opleiding variëren. Miranda werkte eerder maar liefst 23 jaar als administratief medewerkster en volgt nu haar persoonlijke traject dat drie jaar duurt. Haar collega-leerling Tara was voorheen kapster en is nu na twee jaar opleiding bijna klaar.
Wil je Tara en Miranda beter leren kennen? Bekijk hier hun verhalen.
Dit kan je verwachten
Wat kan je precies verwachten tijdens de opleiding wijkverpleging? Daarover is Petra Basten – praktijkopleider – heel helder: “Samen leren waarbij er ruimte is voor je eigen proces. Daarnaast begeleiden we jou individueel en loop je de eerste maanden mee met een ervaren collega. Daarbij werk je als leerling ‘boven formatie’, dus toegevoegd, waardoor je optimaal de kans krijgt te leren in de praktijk. Pas als je vertrouwen hebt in je eigen kunnen – en wij hebben dat ook in jou – dan krijg je meer zelfstandigheid. Daar ben je dan ook echt aan toe. Je gaat dan zelf de volgende stappen zetten, waarbij we je natuurlijk blijven begeleiden.” Medewerkers die werken in de wijkverpleging benoemen eigenlijk altijd zeven punten die zij erg waarderen in hun werk:
- je hebt afwisseling in je werk en bent tussen de bezoeken aan cliënten door lekker buiten,
- je bouwt een band op met cliënten,
- je bent van betekenis voor anderen,
- je bent onderdeel van een wijkteam waarop je kunt terugvallen maar
- je werkt toch zelfstandig en hebt eigen verantwoordelijkheid,
- je bent je aan het ontwikkelen in je vak én
- je ontvangt waardering van cliënten en collega’s.
Tekst gaat verder onder de foto >

Leren van elkaar
Het traject dat binnenkort start binnen de teams van de wijkverpleging van ZZG, is een traject gebaseerd op ervaringen met individuele leerlingen. Wat anders is, is dat ZZG nu met een groot aantal leerlingen in de wijk tegelijk gaat starten. Het voordeel daarvan is dat je veel van elkaar kunt leren en elkaar kunt steunen. Want leren en werken in een nieuwe omgeving, is ook tegen dingen aanlopen die je misschien lastiger vindt. Wanneer je je onzekerheden en verhalen kunt delen met medeleerlingen, is dat heel waardevol.
Dat sluit aan bij één van de belangrijkste waarden binnen ZZG liefdevol: er voor elkaar zijn. Niet alleen voor cliënten dus, maar ook zeker voor elkaar.”
Geen financiële kosten
Tijdens je opleiding tot verzorgende 3IG krijg je een contract voor 24 uur per week. Je wordt 21,5 uur per week ingeroosterd om op die manier ervaring in de praktijk – als onderdeel van de opleiding – te kunnen opdoen. Dan blijft er nog 2,5 uur van je contract over. Die krijg je als tegemoetkoming voor de tijd die je wekelijks in je studie steekt. Daarnaast heb je recht op een aantal vergoedingen (o.a. schoolgeld, boeken, laptop en reiskosten).
Als leerling verzorgende 3IG steek je dus vooral energie en tijd in jouw traject.
Meer informatie
Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel of mail met ZZG voor een vrijblijvende kennismaking. Je kunt de recruiters van ZZG bereiken op 024- 301 79 11 of mail (liefst met cv) naar [email protected] Wil je liever eerst een collega van de wijkverpleging spreken om te kijken of het misschien iets voor je is? Meld je aan via deze pagina.