Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijk mee: zo gaat het op de corona-afdeling van het Radboudumc

Door Babs Bingen 23 maart 2020

Het zijn pittige tijden voor Nijmeegse zorgverleners in bijvoorbeeld het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, de Sint Maartenskliniek en het Radboudumc. Om enigszins te begrijpen wat het zorgpersoneel doormaakt, legt het Radboudumc op Instagrampagina’s en hun website uit hoe ze te werk gaan op de corona-afdeling. Hier een overzicht.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Er is een speciale unit voor coronapatiënten

De afdeling Interne Geneeskunde in het Radboudumc is volledig ingericht voor patiënten besmet met het coronavirus, wordt uitgelegd op de website van het ziekenhuis. Patiënten zonder besmetting die tot nu toe op deze afdeling verpleegd werden, zijn overgebracht naar een andere afdeling.

Coronapatiënten worden hier nu in isolatie verpleegd. Dat betekent in één ruimte met meerdere patiënten die – in dit geval met corona – besmet zijn. Bezoek wordt zoveel mogelijk beperkt om beschermingsmiddelen te besparen, maar patiënten mogen één bezoeker per dag ontvangen. Door het zogenoemde cohorteren van patiënten met het coronavirus op één afdeling, worden andere afdelingen en zorgmedewerkers ontlast en wordt er bespaard op de (schaarse) materialen.

Alle medewerkers dragen daar beschermende kleding

Het personeel neemt veel voorzorgsmaatregelen om besmetting te voorkomen en dragen een mutsje, mondneusmasker, handschoenen en een schort. Omdat de afdeling is afgesloten verblijven ook de zorgverleners gedurende hun hele dienst op de afdeling.

‘We stay here for you, please stay home for us’

Ook geeft het Radboudumc aan de eigen capaciteit binnen de eigen muren nog te kunnen vergroten. Daardoor staan er bijvoorbeeld geen grote witte tenten voor het ziekenhuis. Het ziekenhuis is voorbereid op een toestroom van coronapatiënten en laat weten tegelijkertijd ook nog ruimte te hebben voor andere spoedzorg uit onze regio. Ook is er voldoende ruimte om patiënten uit andere ziekenhuizen en regio’s op te nemen. Een aantal patiënten uit Brabant ligt dan ook al enige tijd op de Intensive Care in het Radboudumc.

Het personeel roept op Instagram op om thuis te blijven, zodat zij ook veilig hun werk kunnen blijven doen.

Lees meer:

Binnenkijken bij Auke: ‘Een huisgenoot gaf haar hoofd cadeau bij haar verhuizing’

Auke en zijn huisgenoten Rens, Pien en Emma hebben de afgelopen maanden flink hun best gedaan om zui...

Goffertpark wordt deels afgesloten voor publiek

Een deel van het Goffertpark wordt vanaf maandag 23 maart 14.00 uur afgesloten voor publiek. Dat hee...

Binnenkijken bij: 10 x zo zien Nijmeegse thuiswerkplekken eruit

Nijmegen werkt massaal thuis. Iedereen werkt op een andere manier thuis, dus wij vroegen ons af hoe ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.