Hooikoortsalarm! Droog weer zorgt voor veel pollen in Nijmegen

Door Sophie van den Boogaard 22 februari 2019

Loop jij al dagen met jeukende ogen en eindeloze niesbuien rond? Dat kan kloppen, want iedereen met hooikoorts kan hier momenteel in Nijmegen veel last van hebben. Door het warme en droge weer komen er veel pollen van het gras af die in de lucht komen. Even bij het Kronenburgerpark of een van de andere prachtige parken vandaan blijven dus…

Op de site van WeerOnline kun je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn. Zo zien we nu dus ook dat de meeste pollen van het gras afkomen en dat dit de komende dagen nog wel blijft in Nijmegen. Ook worden er door de wind uit het oosten veel Duitse pollen meegevoerd.

Ja, en nu?

Goed om te weten waar die droge ogen vandaan komen, maar wat kun je er dan tegen doen? Hooikoorts is helaas iets wat is aangeboren, maar dat betekent niet dat je er niks aan kunt doen! Zo zijn er gelukkig wel een aantal maatregelen die je kunt nemen om klachten te verminderen. Zo helpt het dragen van een zonnebril als je buiten bent, hou je de pollen buiten door je ramen en deuren dicht te houden, tenzij het net heeft geregend. Ook helpt het om meubels regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Good luck!

Lees ook:

Geniale tip: zo heb je nooit meer last van beslagen autoramen

Denk je 's ochtends weg te rijden met de verwarming op graadje sambal, worden je autoramen alsnog be...

Ieks! Deze terrorbeestjes hielden Nijmegen in 2018 flink bezig

Meer over

Gezondheid

adv.