Henri woont al twintig jaar bij ’s Heeren Loo: ‘Op deze manier kan ik zelfstandig wonen’

Aangeboden door ’s Heeren Loo

Foto: 's Heeren Loo

Henri (44) werd geboren in Nijmegen. Hij woont nu ongeveer twintig jaar bij ’s Heeren Loo in Druten, op verschillende locaties. “Mijn persoonlijk begeleider komt één keer maand langs. Verder kan ik altijd bij iemand terecht als er iets is. Dat is heel fijn, want zo heb ik de kans zelfstandig te wonen”, vertelt Henri.

Henri woont zelfstandig bij ’s Heeren Loo. Eén keer per maand komt zijn begeleider langs. “Dan kijken we naar de brieven die ik moeilijk vind. De begeleider kijkt ook of het huis schoon is. De badkamer en wc worden voor mij schoongemaakt, maar de rest van mijn appartement moet ik zelf doen. Daar heb ik af en toe wel een stimulans bij nodig,” zegt Henri lachend. “Tussen die bezoekjes door spreek ik ook nog wel andere begeleiders van ’s Heeren Loo.”

Lees verder onder de foto >

Henri en zijn vriendin | Foto: ’s Heeren Loo

Zelfstandig wonen

Henri woont nu een jaar in zijn nieuwe eenpersoons appartement bij ‘zelfstandig wonen.’ “Hiervoor woonde ik samen met mijn vriendin in een tweepersoons appartement, nu wonen we apart. Zij heeft een goede plek gevonden bij begeleid wonen hier in de buurt. We wonen dan wel niet meer samen, we hebben nog wel een relatie. We zien elkaar meerdere keren per week. We sporten samen, doen spelletjes zoals Memory, gaan samen op bezoek bij onze familie en we gaan samen op vakantie.”

Jubileum

Doordeweeks is Henri te vinden bij orchideeënkwekerij De Molenhoek. Eerst in Horssen, en na een verhuizing van het bedrijf nu in Bemmel. Hij is razend enthousiast over zijn werk: “Het leukst vind ik het uitsorteren van planten op stengels. Je hebt planten met één stengel, maar ook met vier. Die zet ik dan allemaal in aparte kisten op een soort lopende band. Daarna gaan ze naar de opbinders en de afkweek. Ik werk er nu 24 jaar, dus volgend jaar is het feest!”

Henri aan het werk | Foto: ’s Heeren Loo

(Bijna) niets te wensen

Henri is heel tevreden. Met zijn werk, woonplek, familie, vrienden en vriendin. En met zijn voetbalclub. Want hoewel die club niet helemaal bovenaan de ranglijst staat, is en blijft Henri een fanatieke Feyenoord aanhanger. “Feyenoord is mijn hobby, ik ben een hele grote fan. Ik heb geen seizoenkaart, maar ik ga wel eens naar een open dag of wedstrijd. Bijvoorbeeld met mijn vader, tante of broer. Voor mijn verjaardag heb ik een keer een kaartje gekregen voor de wedstrijd Feyenoord – Ajax, dat was het allermooist!” Henri besluit: “Ik heb een goed leven zo. Ik heb ook geen plannen of wensen voor de toekomst. Of ja, misschien toch wel. Volgend jaar zou ik heel graag met mijn vriendin weer naar het buitenland op vakantie gaan.”

Goed leven en mooi werk  

’s Heeren Loo staat voor goed leven voor cliënten en mooi werk voor professionals. Spreekt dit verhaal je aan? De medewerkers van Zorgbemiddeling vertellen je graag meer over hun ondersteuning. Bel 0800 – 355 55 55 of mail naar [email protected] .

Wil jij ook mooi werk doen voor mensen als Henri? Bel recruiter  Esther Vreman 06 – 82 44 22 39, mail naar [email protected] of kijk op de vacaturepagina.  

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Huisarts buiten dienst? Hier vind je de huisartsenpost in Nijmegen”

Huisarts buiten dienst? Hier vind je de huisartsenpost in Nijmegen

Canisisus Wilhelmina Ziekenhuis
Ga naar “Ed werkt als begeleider op een woonzorgpark: ‘Ik ga elke dag voldaan naar huis’”

Ed werkt als begeleider op een woonzorgpark: ‘Ik ga elke dag voldaan naar huis’

Aangeboden door ’s Heeren Loo

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Falcon thermo** € 9,99”

Falcon thermo** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Alle Senseo 36 stuks van € 11,18 voor € 8”

Alle Senseo 36 stuks van € 11,18 voor € 8

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39”

Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “HOME CREATION 2-pack bamboe douchematten Met 50% duurzamer katoen en 50% bamboevezels. Afmetingen: ca. 50×75 cm. € 9,99”

HOME CREATION 2-pack bamboe douchematten Met 50% duurzamer katoen en 50% bamboevezels. Afmetingen: ca. 50×75 cm. € 9,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker schoonmaak bij een kookvereniging”

Medewerker schoonmaak bij een kookvereniging

 • Cuisine Culinaire Nijmegen
 • Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Opleiding Monteur Zonnepanelen”

Opleiding Monteur Zonnepanelen

 • Tempo-Team
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Carnaval Nijmegen”

Carnaval Nijmegen

 • Van 18 feb t/m 21 feb