Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit kan een fysiotherapeut voor je betekenen als je de diagnose kanker krijgt

Aangeboden door ’t Hoen therapie 8 november 2019

Over sommige thema’s schrijven wij natuurlijk liever niet. Toch zijn ze helaas voor sommige Nijmegenaren wel de realiteit. Want wat als je de diagnose kanker krijgt?

Veel voorkomende klachten bij kanker zijn vermoeidheid, afname van spierkracht en conditie, pijnklachten en oedeem of littekens. Een deskundige en bekwame fysiotherapeut kan je helpen bij het verminderen van deze klachten. Fysiotherapeut ’t Hoen is zo’n fysiotherapeut die kankerpatiënten begeleidt tijdens het volledige behandeltraject.

‘Begeleid bewegen heeft een positief effect’

“Een fysiotherapeut kan samen met je aan de slag gaan om klachten bij kanker te verminderen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat onder begeleiding bewegen bijvoorbeeld een positief effect op je herstel heeft,” vertelt Samantha van ’t Hoen Therapie. “Voldoende bewegen kan tijdens de chemotherapie ook de vermoeidheid verminderen. Het kan er aan bijdragen dat mensen beter door de chemo komen en ‘m volledig afmaken.”

Zelfvertrouwen

Maar ook het psychische aspect is belangrijk. “Een kankerpatiënt heeft vaak een flinke deuk in zijn of haar zelfvertrouwen opgelopen. Logisch. Met de juiste begeleiding van een fysiotherapeut kan gewerkt worden aan dit zelfvertrouwen, zodat deze langzaam weer terugkeert. Alle behandelingen gebeuren bij ons in goed overleg, zo stellen we een plan op maat samen.”

Behandelingen van fysiotherapeut bij kanker

Fysiotherapeut ’t Hoen kan je tijdens het volledige behandeltraject begeleiden. “Wij helpen bijvoorbeeld met het trainen van de conditie en spierkracht, het leren omgaan met vermoeidheid, het aanpakken van beperkingen en het behandelen van oedeem of pijn. Ook als je uitbehandeld bent en er geen zicht op herstel is zijn er mogelijkheden.”

Bij ’t Hoen Therapie in Nijmegen word je door een deskundige en goed opgeleide fysiotherapeut begeleid tijdens het hele proces. Neem gerust eens contact met ze op als je vragen hebt over de begeleiding van een fysiotherapeut bij kanker. 


Meer over ’t Hoen therapie ontdekken?

’t Hoen therapie fysiotherapeuten

Geopend08:00 - 20:00

Leeuwstraat 1, Nijmegen

Bekijk meer:fysiotherapeuten

adv.