Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel coronabesmettingen zijn er in Nijmegen gevonden in de laatste twee weken

Door Carin van der Meij 4 augustus 2020

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuwe cijfers gepubliceerd: ook deze week zijn er meer Nederlanders positief getest. 

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat afgelopen week – 29 juli tot en met 4 augustus – in totaal 2.588 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat zijn er 1.259 meer dan vorige week.

Coronabesmettingen in Nijmegen

Dat is de landelijk situatie, wat is de status in Nijmegen? In totaal zijn in de afgelopen twee weken 19 mensen positief getest in Nijmegen. Er zijn geen nieuwe registraties van overleden patiënten. Daarmee is het aantal besmettingen de afgelopen weken in Nijmegen weer iets gestegen. Tussen 15 en 28 juli waren 13 Nijmegenaren positief getest op het coronavirus. Tussen deze twee metingen zit één week overlap.

Dit zegt de gemeente Nijmegen

De gemeente Nijmegen riep eerder deze maand nogmaals op om de coronamaatregelen echt te blijven navolgen. Zo is het belangrijk dat we nog steeds allemaal anderhalve meter afstand tot elkaar houden. De gemeente schrijft in een bericht op de Facebook: “Het aantal coronabesmettingen stijgt. Daarom is het belangrijk dat we afstand houden; als we bij elkaar op bezoek gaan, op het werk en op het terras. Als we allemaal de basisregels volgen, houden we corona onder controle.” Hier vind je alle informatie over het coronavirus in onze gemeente.

Geen proef met verplichte mondkapjes

Om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, wordt het dragen van een mondmasker verplicht in delen van Amsterdam en Rotterdam. Er komt geen landelijke mondkapjesplicht, regionaal mogen er wel proeven gehouden worden. In de regio Nijmegen gaat dat niet gebeuren, meldde de Gelderlander eerder. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ), met onze burgemeester als voorzitter, vindt dat niet nodig.

In kaart

LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht. Bekijk hier de actuele stand van zaken per gemeente.

Persconferentie

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdagavond 6 augustus een persconferentie over de stijgende coronacijfers. Ze zoomen in op bepaalde regio’s en kondigen (indien nodig) extra regionale maatregelen aan. Houd indebuurt in de gaten voor actuele updates.

Lees ook:

Dit moet je weten als je deze zomer geen coronaboete wilt krijgen

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje...
corona anderhalvemetersamenleving winkelen

Nieuwe corona-update: aantal besmettingen in Nijmegen neemt iets af

Het aantal coronabesmettingen in Nijmegen is de afgelopen twee weken iets afgenomen. Dat blijkt uit ...

Meer over

Corona Nieuws

adv.