Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tweede golf coronavirus: in Nijmegen stijgt het aantal besmettingen opnieuw fors

Door Babs Bingen 22 september 2020

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft oplopen. Jaap van Dissel, directeur infectieziektebestrijding van het RIVM, spreekt volgens de NOS zelfs van een tweede golf. De afgelopen week zijn 13.471 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Daarvan komen 272 mensen uit Nijmegen. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 16 tot en met 22 september.

Coronabesmettingen in Nijmegen

Als we kijken naar de cijfers van Nijmegen zien we dat het aantal besmettingen net als vorige week, behoorlijk is opgelopen. Op 8 september stond het totale aantal positieve coronatesten in Nijmegen op 855. Tussen 8 en 15 september kwamen daar 195 positieve besmettingen bij. In de afgelopen week is het totaal aantal besmettingen in Nijmegen opgelopen tot 1.352. Dat betekent dat er afgelopen week 272 positieve besmettingen bijkwamen.

Het aantal overleden coronapatiënten is in onze stad sinds 5 september niet meer gestegen. Dat zijn er nu 71. Sinds 15 september zijn er vier ziekenhuisopnames gerelateerd aan het coronavirus in Nijmegen bijgekomen. Dat totale aantal is nu 135.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde besmettingen in Nijmegen vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Nijmegen zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Nijmegenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Nijmegenaren die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 192.255 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 13.471 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 6,1 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 8.265. De afgelopen week overleden in Nederland 33 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Lees ook:

Bang voor corona-uitbraak: deze kroegen gaan vanaf nu eerder dicht

In de afgelopen twee weken werden drie cafés in Nijmegen door burgemeester Hubert Bruls gesloten, om...
coronateststraat Nijmegen

MAG DAT: lopend of fietsend door de coronatest drive-in in Nijmegen?

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Zo ook in Nij...
Brasserie Jolie in Nijmegen

Ontbijt, lunch, ijs en high tea: deze hotspot in Oost is nieuw

Hoewel sommige Nijmeegse horeca-ondernemers het door de coronacrisis zwaar hebben, zijn er ook dappe...

adv.