Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nijmeegs Hotel Credible stelt kamers gratis beschikbaar voor zorgmedewerkers

Door Babs Bingen 2 april 2020

Stel je werkt in deze heftige tijden in de zorg in Nijmegen, maar je woont hier niet. Dan heeft het Nijmeegse Hotel Credible een kamer gratis voor je, zodat je na een zware dienst niet meer naar huis hoeft te reizen. Het hotel stelt namelijk alle kamers beschikbaar aan zorgpersoneel. Eigenaar Selmar: “We zijn blij dat we op deze manier iets kunnen bijdragen.”

Eigenaar Selmar de Roo bedacht het idee, nadat een vriend hem vertelde over zijn eigen lange dagen en intense diensten in het ziekenhuis in Tiel. Selmar: “Hij vertelde me dat ze soms wel twaalf uur achter elkaar door knallen en dat dag- en nachtdiensten door elkaar lopen. Zoiets heeft niemand ooit eerder gezien. Ik werd helemaal stil van zijn verhalen.”

Hotel staat leeg

“Ook vroeg hij me om hulp. Of ik een tijdelijke woning wist voor een zorgcollega uit Tiel, die hier in Nijmegen werkt. Met de lange dagen is die woon-werkafstand niet ideaal. Deze persoon zocht een plek om te overnachten tussen die heftige diensten door.” Een tijdelijke woning wist Selmar niet. Maar zijn hotel staat wel helemaal leeg.

!! Hotel Credible stelt alle hotelkamers kosteloos beschikbaar aan de medewerkers van Radboudumc. Zo kunnen zij hun…

Posted by Credible on Thursday, 2 April 2020

Iets bijdragen in zware tijden

Zo is het balletje gaan rollen. Vanaf maandag 6 april kunnen alle mensen die in de zorg werken en een slaapplek nodig hebben, bij Hotel Credible een gratis slaapplek krijgen. Let even op: in het Facebookbericht dat het hotel schreef, staat dat deze kamers alleen bedoeld zijn voor personeel van het Radboudumc. Maar ook andere zorgmedewerkers, zijn van harte welkom. Selmar: “Zelf heb ik uit mijn persoonlijke kringen korte lijntjes met het Radboudumc, zo is het ontstaan. Maar zorgmedewerkers van andere ziekenhuizen en instellingen in Nijmegen mogen zich uiteraard ook melden. Daar zijn we niet selectief in. We zijn vooral blij dat we op deze manier iets bij te kunnen dragen in deze zware tijden. Dat voelt goed. ”

Hoe geef je jezelf op?

Selmar is ook de eigenaar van het De Hemel. Ook de kamers daar zijn beschikbaar. Ben jij een zorgmedewerker en zoek je een overnachtingsplek dicht bij je werk? Stuur ze dan even een email: [email protected]

Lees meer:

Binnenkijken bij Julie en haar gezin: ‘Onze hobby is de eyecatcher in huis’

Julie Dubbe (21) woont samen met haar ouders en zusje in een karakteristieke woning uit de jaren '30...

Thuiswerktips van docent Dirk: ‘Werk je thuis, let dan hier op’

Thuis je (school)werk doen, het is voor iedereen wennen. Voor kinderen, studenten maar ook voor oude...
De Waalbrug

Wonen met uitzicht: dit miljonairsappartement staat nu te koop aan de Waalkade

Droomt niet iedere Nijmegenaar van een nederig stulpje met uitzicht op het water én de Waalbrug? Op ...

adv.