Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe coronabesmettingen: zo zit het in Nijmegen

Door Carin van der Meij 21 juli 2020

Het aantal besmettingen in ons land is ook in de afgelopen week weer toegenomen. Dat blijkt uit de wekelijkse corona-update van het RIVM. In hoeverre geldt die stijging voor Nijmegen? Check hier de actuele stand van zaken. 

Bijna duizend Nederlanders zijn de afgelopen week – 15 tot en met 21 juli – positief getest op het coronavirus. Dat is bijna twee keer zoveel als vorige week.

Besmettingen in Nijmegen

Maakt het virus ook een comeback in onze stad? LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken in kaart gebracht. Daarop is te zien dat 16 Nijmegenaren positief getest zijn op het virus. Omgerekend komt dat neer op 9 besmettingen per honderdduizend inwoners. In de eerste twee weken van juli lag het aantal positief geteste Nijmegenaren lager, toen werden er 8 Nijmegenaren positief getest.

Regio Nijmegen

De GGD Gelderland-Zuid benadrukt dat het belangrijk is om ook bij milde klachten een coronatest te laten doen. Dit kan in de teststraat in Nijmegen. Een afspraak maak je via het telefoonnummer 0800-1202. Check ook het filmpje op deze website.

In kaart

Check hieronder zelf de nieuwe coronacijfers. Per gemeente kun je het aantal nieuwe besmettingen zien in de periode van 7 juli tot en met 21 juli.

Lees ook:

Dit moet je weten als je deze zomer geen coronaboete wilt krijgen

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje...
Shibui Ramenbar

Zaak starten tijdens coronacrisis: deze Nijmeegse ondernemers deden het

De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor Nijmeegse ondernemers. Toch zijn er een aa...

Meer over

Corona Nieuws

adv.