Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Berenjacht in Nijmegen: hier vind je knuffels voor het raam

Door Sanna Schoonenberg 31 maart 2020

Op sociale media roepen mensen op om een teddybeer voor je raam of op je vensterbank te plaatsen. Dit initiatief, #berenjacht, komt overwaaien uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. De knuffelberen voor het raam maken een blokje om in je eigen woonwijk uitdagend voor kinderen. Hier spot je ze in Nijmegen!

Overgewaaid uit Australië

Overal in Nederland zetten mensen nu hun harige knuffelberen achter het raam en kunnen buurtkinderen op zoek naar de beesten. Check bijvoorbeeld deze leuke beesten uit Arnhem of uit Den Bosch. Maar het idee komt uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven in 1995 door Michael Rosen en geïllustreerd door Helen Oxenbury, dient als inspiratie.

Geen gevaar

Good to know: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) benadrukt dat buitenspelen geen gevaar voor de gezondheid oplevert. Maar de groep moet niet te groot zijn. Hoeveel kinderen met elkaar mogen buitenspelen, laat het RIVM in het midden. Door deze speurtocht naar beren voorkom je wellicht dat er te veel kinderen samen in een speeltuin spelen.

Wil jij in jouw buurt in Nijmegen ook op berenjacht, hier vind je een overzicht van plekken waren beren voor het raam staan. Maar wellicht kom je er onderweg nog wel meer tegen! 

Heb jij ook zo’n harige vriend voor het raam staan? Plaats dan een foto in de reacties onder het Facebookbericht van dit artikel.

Lees ook:

Nijmeegse wooninspiratie

5 x toffe wooninspiratie van Nijmeegse Instagrampagina’s

Nu je noodgedwongen vanuit huis aan de slag moet is het extra leuk om de boel wat gezelliger te make...
Frank Boeijen

BN’ers in coronatijd: zo brengen Nijmeegse beroemdheden nu hun tijd door

Of je nu bekend of onbekend bent, voor iedereen gelden dezelfde regels in coronatijd: blijf zoveel m...

Video: deze Nijmegenaar laat zichzelf omhoog hijsen om naar moeder te zwaaien

Momenteel kunnen we voor ieders veiligheid even niet langs bij onze opa's, oma's of vaders en moeder...

Meer over

Corona

adv.