Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Drift Festival 2020 begin juni afgelast wegens het coronavirus

Door Babs Bingen 25 maart 2020

Het Nijmeegse Drift Festival, oorspronkelijk gepland op 11 tot en met 13 juni 2020, gaat dit jaar niet meer door. De organisatie schrijft in een Facebookbericht dat het pijn doet, maar ook dat het festival verplaatst wordt naar 2021.

Omdat het evenement midden juni zou plaatsvinden, valt het buiten de aangescherpte maatregelen van maandag 24 maart, waardoor evenementen en samenkomsten waar een vergunning voor nodig is tot 1 juni niet doorgaan. De organisatie schrijft het wegens de uitbraak van het coronacrisis toch onverantwoord te vinden voor bezoekers, medewerkers en andere partners, om een festival te organiseren waar maar meer dan 10.000 mensen samenkomen. “De gezondheids- en veiligheidsrisico’s zijn daar te groot voor”.

Dit gebeurt er met de tickets

Het festival wordt verplaatst naar 10 tot en met 12 juni 2021. Alle verkochte tickets blijven geldig op de overeenkomende dag volgend jaar. Heb je nu een zaterdagticket, dan kun je volgend jaar ook op zaterdag naar het festival. Als je je ticket bewaart voor de nieuwe editie, krijg je de eerste twee consumptiemunten van Drift. Mocht je er volgend jaar niet bij kunnen zijn, kun je vanaf maart 2021 je geld terugvragen. Ticketkopers ontvangen een mail met meer details.

Het doet pijn, maar helaas zien we ons vanwege de afgelopen maandag aangekondigde en aangescherpte COVID-19-maatregelen…

Posted by Drift – Om te dansen on Wednesday, 25 March 2020

Zware en onzekere tijden

Verder schrijft de organisatie: “Het zijn zware en onzekere tijden, ook voor iedereen die zich in de festivalbranche en de creatieve industrie begeeft. Onze organisatie staat voor de grootste uitdaging sinds haar oprichting in 2002. Daarom vragen we om jullie medewerking om de festivalwereld, en onze plek daarin, te behouden en ons te helpen om deze tijd te doorstaan. We werken samen met een netwerk aan ZZp’ers en kleine bedrijven, van artiesten tot podiumbouwers, die kosten hebben gemaakt voor de aanstaande editie. Door geen directe ticketrefund aan te bieden, kunnen we de ticketgelden gebruiken om deze partijen overeind te houden en ervoor zorgen dat we na de corona-crisis weer samen op Drift kunnen.”

Samen gaan we dit doorstaan

De organisatie sluit af met te benoemen dat hun gedachten zijn bij hen die door deze crisis geraakt wordt. “Voor de mensen die zich dag in, dag uit inzetten om hem te boven te komen. Volg de richtlijnen van het RIVM: blijf thuis en zorg goed voor elkaar. Samen gaan we dit doorstaan.”

Lees meer:

Koningsdag en tientallen andere evenementen gaan niet door in Nijmegen

Nijmeegse evenementen en samenkomsten waar een vergunning voor nodig is worden tot 1 juni verboden, ...

Coronavirus in Nijmegen: de stand van zaken in onze stad

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Nijmegen. De maatregelen die worden getroffen om het vi...

Kijk mee: zo gaat het op de corona-afdeling van het Radboudumc

Het zijn pittige tijden voor Nijmeegse zorgverleners in bijvoorbeeld het Canisius Wilhelmina Ziekenh...

adv.