Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten als je deze zomer geen coronaboete wilt krijgen

Door Babs Bingen 11 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijden? Om een dikke prent te voorkomen, nemen we de coronaregels voor zomerse activiteiten in Nijmegen met je door.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Op een hete dag in Nijmegen willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

Dagje uit met het openbaar vervoer

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Een dagje naar Arnhem, een bezoekje aan Burgers Zoo: eropuit in de omgeving van onze stad is een feestje. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Dagje weg met de auto

(Foto ter illustratie: Unsplash)

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Concertje pakken

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Wat hebben wij dit gemist zeg: een concert bezoeken. Deze zomer mag het weer – met mindere aantallen door afstand – en kan je bijvoorbeeld weer naar optredens van Navarone in het Openluchttheater de Goffert. Ga je naar een concert? Het voelt misschien heel onnatuurlijk, maar de Rijksoverheid geeft aan dat je tijdens een concert niet mag meezingen. Ook moet je je uiteraard houden aan de anderhalve meter afstand.

Naar het zwembad

goffertbad
(Foto: Gerard Verschooten via de Gelderlander)

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen in het Goffertbad. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

Het Goffertbad in Nijmegen is vanaf 13 juli weer geopend. Het buitenbad van zwembad West blijft deze zomer dicht, het binnenbad is open. Hier lees je alle details:

goffertbad

Recreatief zwemmen in het Goffertbad: vanaf deze dag mag het weer

Goed nieuws voor waterratten: het Goffertbad in Nijmegen gaat weer open voor recreatieve zwemmers. H...
Buitenbad Nijmegen-West

Buitenbad in Nijmegen-West blijft dicht: ‘We zijn toezichthouders, geen handhavers’

Vanaf maandag 13 juli kunnen we weer recreatief zwemmen in het Goffertbad. Hoe zit het eigenlijk met...

Naar het Waalstrand

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Niets is fijner dan de zomer vieren op het Waalstrand, of één van andere hotspots met natuurwater in onze omgeving. Zwemlocaties in de natuur, zoals recreatieplassen en meertjes zijn sinds 1 mei geopend. Je mag er gebruik van maken als je maar anderhalve meter afstand houdt en de aanwijzingen van toezichthouders opvolgt. Inspiratie nodig? Kijk dan eens in dit lijstje:

buiten zwemmen in Nijmegen

Lekker afkoelen: 11 x buiten zwemmen in Nijmegen doe je hier

Verkoeling, please! Dat is het enige wat wij kunnen denken als de temperaturen boven de 25 graden ui...

Huisfeestjes

(Foto ter illustratie: indebuurt Nijmegen)

Het houden van een huisfeestje is dan misschien niet echt een uitje, maar de regels hiervoor zijn wel even handig om te weten. Hoe zit het nu met samenkomsten? In woningen geldt geen maximum aantal personen meer, maar waak er wel even voor dat al je gasten anderhalve meter afstand houden. Als een feestje leidt tot overlast of een gevaar vormt voor de publieke gezondheid, kan er wel gehandhaafd worden. Rustig aan doen, dus!

Lees ook:

openingstijden ijssalons in Nijmegen

Zomerse dagen: 9 x het lekkerste ijs eten in Nijmegen

Wat zijn we blij met zomerse dagen! En zomerse dagen staat natuurlijk gelijk aan ijsjes. IJs eten in...

Borrelen in de buitenlucht: dit zijn de nieuwste hotspots in Nijmegen

De coronacrisis vraagt om creatief ondernemen, en dat gebeurt volop in Nijmegen. Sinds 1 juni 2020 i...
wijnbars in Nijmegen

Wijnen, wijnen, wijnen: 7 x wijnbars in Nijmegen waar je wil borrelen

Ben jij ook zo'n fan van een lekker glaasje wijn op z'n tijd? Gelukkig hebben we behoorlijk wat wijn...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.