Kennen jullie deze nog?! 7 x dit zat vroeger in Nijmegen en nu niet meer

Door Sophie van den Boogaard 13 november 2017

Weet je nog, vroeger, toen alles beter was? Wij gingen eens op onderzoek uit en vonden 7 zaken die elke Nijmegenaar van boven de veertig nog kent. De foto’s vonden we op de Facebookpagina Nijmegen Toen

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Peek & Cloppenburg

In het pand aan de Burchtstraat waar nu de H&M zit, was tot 1998 kledingwinkel Peek & Cloppenburg gevestigd. De winkel werd in de oorlog platgebombardeerd. Op de foto zien we Peek & Cloppenburg na de oorlog, in het nieuw pand wat er nu nog steeds staat. Bijna iedere Nijmegenaar is er wel eens binnengestapt!

Luxor Bioscoop

Bioscoop Luxor zat voor de Tweede Wereldoorlog aan het Mariënburg, daarvoor nog aan de Pater Brugmanstraat. Uiteindelijk verhuisde de bioscoop naar het pand aan Plein’44 dat als laatste werd behuisd door de Intersport en nu leeg staat. In 1985 stopte de bioscoop ermee en kon je de rode bioscoopstoeljes voor bijna niks ophalen in het theater, nadat je ze zelf had losgeschroefd.

Postkantoor

Op de foto zien we het oude postkantoor aan de Schevichavenstraat in 1958, in het pand waar sinds 2010 de Albert Heijn gevestigd is. Het pand werd gebouwd in 1908 en draagt een flink steentje bij aan het prachtige stadsgezicht van Nijmegen. Wie heeft er vroeger niet in de rij gestaan om een pakketje te versturen? 

Videotheek Daalseweg

Videoland
In dit pand aan de Daalseweg zat vroeger videotheek Videoland. Foto: Google

Aan de Daalseweg tegenover de Albert Heijn, op de plek waar nu biologische eetwinkel Estafette zit, vond je vroeger een heuse videotheek. Bij ‘Videoland’ kon je video’s en later DVD’s huren. Nu bestaat Videoland alleen nog online, maar vroeger was het feest als we op vrijdagavond rond stonden te neuzen tussen de nieuwe films!

Lellebel

Aan de Stikke Hezelstraat, hier te zien op een oude foto uit 1925, zat vroeger oorbellenzaak Lellebel. Menig Nijmegenaar liet in het piepkleine zaakje gaatjes in zijn of haar oren schieten (niks piercen, gewoon schieten!) of zocht er mooie oorbelletjes uit.

Van Woerkom

In de Molenstraat, op de plek waar nu de Coop te vinden is, stond ooit de eerste supermarkt van Nederland! De ‘van Woerkom‘ was de eerste plek waar de klant zijn of haar spullen zelf kon pakken, in een mand kon doen en uiteindelijk kon afrekenen. In 1969 werd van Woerkom verkocht, maar het pand bleef altijd een supermarkt.

V&D

Op de foto zien we de V&D in 1985. Tot voor kort ging de Nijmegenaar er shoppen voor portemonnees, rolkoffers en natuurlijk een lekker broodje kruidenkaas op het dakterras bij La Place. We missen wel meer dingen aan de V&D, maar om de pijn te verzachten komt er binnenkort een tijdelijke kerstmarkt in het pand.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶