Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Historische decoratie: Ingrid vond reclameborden uit oude Nijmeegse trams

Door Babs Bingen 14 augustus 2020

Soms kom je op rommelmarkten helemaal niets tegen en soms doe je juist een hele gave vondst. Zo scoorde Ingrid Peters op een rommelmarkt deze oude reclameborden. Ze hingen in de jaren ’50 in Nijmeegse trams. Gaaf!

Inmiddels is het alweer 25 jaar geleden dat Ingrid deze nostalgische borden vond. Ze vertelt: “Ik kocht ze op een rommelmarkt in Arnhem. De verkoopster vertelde me dat ze in de jaren ’50 in de trams van Nijmegen hingen. Dat vonden we bijzonder!”

Reed er wel een tram door Nijmgen?

“Eenmaal thuis hebben we meteen opgezocht of er eigenlijk wel een tram door Nijmegen reed. En jawel, tussen 1950 en 1955 was dat het geval. De winkels die op de borden staan, bestaan jammer genoeg niet meer. Toch blijft het een leuke herinnering aan die tijd.” Daarom stuurde Ingrid indebuurt Nijmegen een mail. “Het leek me leuk om te zien voor familieleden van de winkeliers van toen. Misschien zien zij het wel.”

(Foto: Ingrid Peters)
(Foto: Ingrid Peters)
(Foto: Ingrid Peters)

25 jaar op zolder

Ingrid kocht te borden als decoratie in huis. Jammer genoeg hebben ze altijd op zolder gestaan. Na 25 jaar heeft ze ze verkocht. Maar het opsporen van mooie oude spulletjes doet Ingrid nog steeds. Haar eigen huis is, naar eigen zeggen, inmiddels vol. Dus verkoopt ze de gevonden parels via haar Instagramaccount The Best Rommel in Town. Kijk maar.

Ken jij de verhalen van deze bedrijven?

Op de borden zien we onder andere reclame voor Loomans Lederwaren, Grootaarts Rijwielpaleis, J. Rapp Bontwerker, Radio P. Megens en ‘Nimweegse leverworst’ van de familie Bos. Nu zijn wij benieuwd: ken jij de verhalen van de zaken die op deze borden staan? Laat het weten door een mailtje te sturen naar [email protected].

Hier lees je meer over de trams in Nijmegen:

trams in Nijmegen

Toen in Nijmegen: Vroeger reden er trams in Nijmegen en zo zag dat er uit

Vroeger werd het Nijmeegse straatbeeld gesierd door heuse trams! Dat kunnen we ons nu bijna niet mee...
trams in Nijmegen

Met de tram van Nijmegen naar Berg en Dal: in 1950 kon het gewoon (video)

Hoe gaaf zou het zijn als we nog een tram hadden in Nijmegen. Vroeger kwam-ie in Hees, Neerbosch, Be...

adv.