Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x dit heb je sowieso gedaan als je een Nijmeegse millennial bent

Door Iris de Wijs 25 november 2020

Ben jij geboren tussen 1980 en 2000? Dan behoor je officieel tot de generatie millennials. Maar age is just a number, toch? Kun je de vijf volgende dingen afvinken? Dan mag jij je sowieso een millennial noemen, hoe oud of jong je ook daadwerkelijk bent. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Nijmeegse toeters eten bij Zagroos Grillroom

toeter challenge
(Foto: Zagroos Grillroom Nijmegen)

De Nijmeegse toeter challenge, wie kent ‘m niet? Met een groep van tien man jezelf strondmisselijk eten aan zoveel mogelijk toeters. Zette je de highscore? Dan at je een jaar lang gratis toeters, als je die tenminste nog weg kreeg. Dit deed je bij Zagroos Grillroom Nijmegen. Grote kans dat jij je hier in je studententijd aan gewaagd hebt. Want, een jaar lang besparen met gratis toeters is een jaar lang extra euro’s uitgeven aan pils in de kroeg.

Schumen bij de V&D

Een rij voor de ingang van V&D in Nijmegen bij de opheffingsuitverkoop in 2016 (Foto: de Gelderlander)

Van sport-bh tot naaldhak: de V&D had het allemaal. Zocht je een nieuwe panty, dan kwam je naar buiten met een armband, een kladblok, een gel-pen en een spijkerbroek. Hier kon je eindeloos (op z’n Nimweegs) schumen! En als kers op je shoptaart schoof je in La Place nog even aan voor een broodje of een smoothie. Dat laatste kan gelukkig nog! Het rondneuzen bij V&D kan alleen nog online. Boe!

Spaghetti slurpen bij Pinoccio

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Onder de kruiken spaghetti slurpen en boven kleuren in de speelruimte terwijl je ouders rustig aan de tiramisu zaten. Allemaal typerend voor Italiaans restaurant Pinoccio. En voor de klassieke millennial hoogstwaarschijnlijk een gekoesterde herinnering. In je studententijd at je hier als god in Frankrijk ehh… Italie voor maar liefst €18,50 een driegangenmenu. Deze zomer was het voor velen een einde van een tijdperk: Pinoccio sloot haar deuren. Snif.

Voetbal overwinningen vieren in Goffertzicht

(Bron: Nijmeegse Beeldbank)

Menig Nijmeegse millennial kent deze plek wel: Goffertzicht was een waar begrip in Nijmegen. Het was met name bekend bij de millennial N.E.C. fan. Na een voetbalwedstrijd was dit de stamkroeg van menig supporter. De kroeg was vaker berucht dan beroemd, er ontstonden hier geregeld wat opstootjes. Toch kijken we nostalgisch terug op deze plek. Leuk nieuws: in het oude Goffertzicht zitten tegenwoordig vaak leuke initiatieven zoals bijvoorbeeld een pop-up shop. We zijn dus niet met lege handen achtergelaten.

Stappen in de Billabong

Geplaatst door Danscafé Billabong op Donderdag 17 mei 2018

 

Dit beeld voelt in coronatijd sowieso als honderd jaar geleden. De Billabong is ook al even uit het Nijmeegse straatbeeld verdwenen. Toch staat bij veel millennials deze uitgaansplek nog vers (of vaag) in het geheugen. Als negentienjarige was het even duimen bij de deur dat de uitsmijter niet om je identiteitsbewijs vroeg, want de zaak was 21+. Daarna was het ellebogenwerk aan de bar voor een biertje, losgaan en tot slot nog een dronken fotoklikken bij de Phocabby. De foto vond je de volgende dag liever niet dan wel terug…

Hé millennial, dit herken je vast ook:

De Basis Doornroosje

8 x uitgaansgelegenheden waarvan je bijna vergeten was dat ze in Nijmegen zaten

Danste je regelmatig tot in de late uurtjes in de Matrixx, of was je op zaterdagavond niet weg te sl...
Matrixx feitjes oud

7 feitjes over Nijmegen waardoor je je gegarandeerd oud voelt

Is dat al zó lang geleden?! Dat gevoel heb jij vast ook wel eens, bijvoorbeeld als je hoort dat het ...
Kijkshop

9 x winkels waar je vroeger in Nijmegen weleens winkelde

In de loop der jaren hebben veel ondernemers geprobeerd een vestiging in Nijmegen te openen. De één ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.