Street-art in Nijmegen: een tour langs de parels van kunstenaar Remco Visser

In Nijmegen hebben we veel gave street-art. Kunstenaar als Remco Visser, Naamloozz, Super A en Colin van der Sluijs zijn actief bezig geweest om de stad meer ‘smoel’ te geven. Wat vindt kunstenaar Remco Visser van zijn eigen street-art? En hoe kwam hij op de gedachte om iets te maken? Jeffrey maakte met hem een ronde door Nijmegen.

Het Hert bij Credible

Foto: indebuurt Nijmegen

Stop 1 is direct het bekendste werk van Remco: het Hert bij Hotel Credible. “Dit project heb ik gemaakt in samenwerking met de ondernemers van de Hertogstraat. Het plan was om de Hertogstraat meer ‘smoel’ te geven, omdat de straat niet echt aantrekkelijk was voor winkelpubliek.” aldus Remco. En waarom dan dit Hert? Simpel: dit vond de ondernemersraad van de Hertogstraat het mooiste ontwerp! Remco maakte het samen met Naamloozz.

Hotel Credible

4,4
(985)

Hertogstraat 1, 6511 RV Nijmegen

Nu gesloten

Meer informatie

De Tempelhof

Als je bij Hotel Credible naar links loopt, kom je uit bij de Tempelhof. “Dit is ook onderdeel van het project van de Hertogstraat,” vertelt Remco. “Ik kwam op dit idee, omdat hier veel Romeinse spullen zijn gevonden. Ik probeerde de tijd van de Romeinen te vertalen naar het heden door de Piersonrellen uit 1981 er tegenover te zetten. Ik geloof dat er in de tijd van de Romeinen hier iets in de grond is getrokken, wat in 1981 tijdens de rellen ook weer tot uiting is gekomen. De rebellie die hand in hand gaat met Nijmegen, denk ik.”

Het Sint-Jozefhof

“Bij het Sint-Jozef Hof hebben Naamloozz ik en geprobeerd om de geschiedenis van Nijmegen te vertalen naar een tekening. Zo vind je hier een schildering van de Gebroeders van Lymborch. En andere aangezichten zoals het oude centrum van de stad,” vertelt Remco. Hoeveel tijd kost het maken zo’n kunstwerk eigenlijk? Remco: “Dit stuk was drie weken werk. Iedere dag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Ik heb wat moeite met vroeg opstaan, haha!”

De Hertogstraat

“In deze steeg in de Hertogstraat zat vroeger een bank, vandaar ook de tekst zo vast als een bank,” vertelt Remco verder. “Ik koos bewust voor het zakhorloge. Dat beeldt de bankier uit. Altijd druk, nooit tijd, maar toch een mooi horloge om op te kijken,” besluit Remco. De andere zijde heeft minder betekenis. “Dit is gewoon geschilderd omdat het mooi is, haha.”

De Imker, Klein Mariënburg

Hier zie je Remco’s passie voor bijen. “Iedereen zou de Imkercursus een keer moeten doen. Niet zodat iedereen Imker wordt, maar vooral zodat men zich beseft wat voor grote rol de bij speelt in ons leven. En, als ik Einstein mag geloven, sterft de mens zelfs vier jaar uit nadat de bij uit sterft. Ze zijn dus echt van levensbelang voor ons. Daarom heb ik Vitruviusman van Leonardo da Vinci ‘verimkerd’,” legt Remco uit. Dit project werd overigens door Remco en artiesten 103 en Earworm gemaakt.

Vlaamsegas, de Kronkel

Naamloozz en Remco zijn samen benaderd door coffeeshop De Kronkel om dit vrolijke stuk te maken. “Een Amsterdamse artiest had deze steeg al geschilderd. De Kronkel was niet zo blij met het eindresultaat, dus zijn Naamloozz en ik gevraagd voor dit project. Ik wilde deze tunnel tot een hof van Eden maken,” zegt Remco. “Er moest meer groen en blauw komen. Ik heb ook voorgesteld om bomen te planten in de steeg. De Kronkel wilde daar een schep bovenop doen door speakers in die bomen te hangen. Zodat je echt het idee hebt dat je in een oerwoud loopt. Maar dat is helaas niet helemaal gelukt,” grapt Remco.

Meer over Remco en street-art:

Meer in deze categorie

Genieten van Nijmegen

Ga naar “Klein, maar fijn: 6 x dit zijn de kleinste woningen die nu te koop staan in Nijmegen”

Klein, maar fijn: 6 x dit zijn de kleinste woningen die nu te koop staan in Nijmegen

Ga naar “Het leed dat parkeren heet: deze Nijmeegse bestuurders kunnen er wat van”

Het leed dat parkeren heet: deze Nijmeegse bestuurders kunnen er wat van

Ga naar “Festivalgangers opgelet: dit wil je weten over Herfstdrift Festival 2022 in Nijmegen”

Festivalgangers opgelet: dit wil je weten over Herfstdrift Festival 2022 in Nijmegen

drift festival 2022

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Sint en Piet op bezoek”

Sint en Piet op bezoek

 • Bricoja Sportieve Recreatie & Educatie B.V.
 • Geldig t/m 5 december 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Velours dekbedovertrek € 19,99”

Velours dekbedovertrek € 19,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “SERVIESSETS GOLDLINE van € 69,99 voor € 39,99”

SERVIESSETS GOLDLINE van € 69,99 voor € 39,99

 • Xenos
 • Geldig t/m 27 november 2022

Vacatures

Ga naar “Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!”

Vroege vogels opgelet: ontbijtkok(kin) gezocht!

 • Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
 • Fulltime
Van der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkokVan der Valk Hotel Nijmegen - Lent heeft een vacature voor een ontbijtkok

Topper

Ga naar “Wasstraat Medewerker – Bijbaan”

Wasstraat Medewerker – Bijbaan

 • BOB Autowas
 • Fulltime/Parttime

Topper

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Nijmegen”

Kerstmarkt in Nijmegen

 • Van 8 dec t/m 23 dec