Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rondje streetart door Nijmegen deel 2: ken je deze al?

Door Sanne Romp 1 december 2019

Nijmegen barst van de mooie muurschilderingen. Daar maakten wij eerder dit leuke artikel over. Toch is er nog véél meer moois te bewonderen in onze stad. Daarom in dit lijstje even een aanvulling. Tip: ga vooral zelf op pad in onze stad en kijk goed om je heen. Er is in en rondom het centrum heel wat kunst die je gratis kunt bewonderen.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Café de Plak

Foto: Sanne Romp

Deze muurschildering vind je aan de zijkant van Café de plak. Het is gemaakt door de Valenciaanse Hyuro en zou het karakter van café de plak moeten uitbeelden. De kunstenares zelf denkt dat de betekenis van de muurschildering voor iedereen anders is. Zij wil graag dat er een kleurrijke discussie kan ontstaan rondom haar kunst.  Wij vinden in ieder geval dat de zijkant van de Plak er zo een stuk gezelliger uit ziet.

Het bombardement

Foto: Sanne Romp

Het lijkt op het eerste gezicht misschien een vies en verlaten steegje. Maar als je beter kijkt zie je op de muren hele mooie beschilderingen bij de Scheidemakershof. De kunstenaar Vincent William heeft deze schilderingen gemaakt op initiatief van een van de bewoners van Plein 44 (André Toonen). Deze muurschildering heeft te maken met het bombardement in 1944 en laat de stad in puin zien. Niet alleen mooi maar dus ook nog een leerzame muurschildering.

Wij maakten eerder deze video over dit mooie gebaar:

Mooi: nieuwe streetart in Nijmegen herinnert ons aan het bombardement

In het steegje van de Scheidemakershof aan Plein '44 vinden we sinds kort nieuwe streetart. En niet ...

De striptekening bij de Bellevue tunnel

Foto: Tineke Reintjes

De bewoners van de Bellevue waren de graffiti in de tunnel onder hun huis helemaal zat. Vincent William heeft de tunnel daarom omgetoverd tot een stripverhaal over het oude Canisius ziekenhuis. Klinkt die naam bekend? Dat kan kloppen, want deze zelfde kunstenaar heeft ook de beschilderingen van nummer 2 in het rijtje gemaakt. Ga vooral even langs op de Sint Annastraat om het hele stripverhaal zelf te bekijken!

Nijmeegs pracht en praal

Foto: Tineke Reintjes
Foto: Tineke Reintjes
Foto: Tineke Reintjes

In het verborgen steegje aan de Houthof vind je een aantal bijzondere muurschilderingen. Op deze schilderingen zijn de Stevenskerk, het Spoorwergmonument en de Barbarossaruïne te bewonderen. Deze schilderingen maken het zeker waard om even een ommetje te maken naar dit steegje toch?

Something fishy going on

Foto: Geert Geenen

Deze muurschildering is gemaakt door Pipsqueak was here. Dit is een creatief Nederlands duo. Ze werken met veel kleuren en maken schilderingen van verschillende groottes. De schilderingen kun je terug vinden op muren, auto’s, scooters en viaducten. Sinds kort is er in Nijmegen dus ook een mooie muurschildering te vinden van dit duo aan de Zes Huizenhof.

Frietje op de muur

Foto: Sanne Romp

Aan de zijkant van het gebouw bij frituur de Burcht is deze muurschildering gemaakt. De perfecte muurschildering voor een cafetaria. Mocht j e je nog og afvragen hoe het eeuwenoude frietje wordt gemaakt, dan moet je deze schildering maar even goed bestuderen.

Kunst in de Hertogstraat

Foto: Sanne Romp
Foto: Sanne Romp
Foto: Sanne Romp
Foto: Sanne Romp

De Hertogstraat en St. Josephhof zijn helemaal opgevrolijkt. Alle schilderingen hebben iets te maken met de geschiedenis van die plek. De fles is bijvoorbeeld geschilderd omdat hier vroeger echt een fles is gevonden met een brief hierin. De schilderingen zijn gemaakt door collectief Verfbaar en op 3 plekken in de straat te vinden. Daar kunnen wij als Nijmegenaren best trots op zijn toch?

Meer over streetart in Nijmegen:

Mooi: nieuwe streetart in Nijmegen herinnert ons aan het bombardement

In het steegje van de Scheidemakershof aan Plein '44 vinden we sinds kort nieuwe streetart. En niet ...

Video: nieuwe streetart gespot aan de Lijnbaanstraat in Nijmegen

De bewoners van het complex de Waalhaeve zijn blij: de grijze muur bij hun complex is opgevrolijkt d...
vogel Bloemerstraat street art Nijmegen

Wow! 8x vette street art in Nijmegen

Is het je wel eens opgevallen dat Nijmegen een rijke verzameling aan street art heeft? Sommige kunst...

Roos (19) maakt waanzinnig mooie street art: ‘Ik heb alles geleerd via YouTube’

Wanneer je haar kunstwerken ziet, geloof je bijna niet dat ze pas 19 jaar oud is. En ook niet dat ze...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.