Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De binnenstad van Nijmegen is één grote speeltuin: hier vind je de hotspots

Door Janneke van Bergen 22 juli 2019

Jippie! De Nijmeegse binnenstad is stiekem één grote speeltuin. Onbedoeld worden sommige (kunst)werken in de openbare ruimte een soort speeltoestel. Wij zetten er 5 op een rijtje.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Het labyrint

labyrint pleasure
Het Nijmeegse labyrint aan de Waalkade. (Foto: Maaike van Helmond)

Wie kent het niet: het labyrint aan de Waalkade. Dit kunstwerk van Jaap van Hunen en Klaus van de Locht heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen. En wij helpen ze maar al te graag een handje want het is gewoon leuk om de juiste weg te vinden!

Het gootje op de Stikke Hezelstraat

gootje Stikke Hezelstraat
Het watergootje in de Stikke Hezelstraat.

Nog zo’n eyecatcher in de Nijmeegse binnenstad. Supercool om bovenaan in de Stikke Hezelstraat een papieren bootje in het gootje los te laten en dan mee te rennen naar beneden. En nee, het is niet nerdy als je wil weten hoe het gootje nu precies werkt, want het is één van de best gelezen mysteries op indebuurt Nijmegen!

Het kunstwerk op Kelfkensbos

speeltuin Lev
Lev beklimt het kunstwerk op Kelfkensbos.

Indebuurt spotte heel toevallig deze Lev met lef. Hij ziet dit ding op Kelfkensbos niet als kunstwerk maar meer als één groot en uitdagend klimrek. Het is de vraag of het wel helemaal veilig is maar spannend en leuk is het in ieder geval wel.

De bedriegertjes: een speeltuin met water

bedriegertjes nijmegen
De bedriegertjes op het Koningsplein.

Dit bedrieglijke fonteintje op het Koningsplein kwam ook al naar voren in ons lijstje ‘Deze dingen herken je als je in Nijmegen bent opgegroeid’. Strijk neer bij DUC en zie hoe de kleintjes één voor één verrast worden door de waterstralen. Geinig!

De ‘glijbaan’ op Mariënburg

glijbanen opgegroeid
Glijden van de ‘leukste’ glijbanen van Nijmegen. (Foto: Google Streetview)

Klaar met spetteren? Dan kun je altijd nog even glijden op het Mariënburgplein. Oké niet de beste glijbaan om je broeken heel te houden maar als je ouders even niet kijken grijp dan je kans!

 

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.