Rennen in Nijmegen: 5 leuke hardlooprondjes

Door Janneke van Bergen 23 mei 2018

Nijmegen is een echte hardloopstad. Maar waar in het Rijk van Nijmegen lopen we nu de mooiste en leukste hardlooprondjes? Gerrit Jan Griepsma van Lekker Lopen, zet 5 rondjes met verschillende afstanden voor jou op een rijtje.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Verrassend rondje door de binnenstad

Route binnenstad
Het rondje binnenstad in Nijmegen. Klik op de link in het artikel voor het kaartje.

Check dit verrassende rondje van 5 kilometer door de binnenstad van Nijmegen. Voor veel lopers is een rondje binnenstad niet voor de hand liggend. Maar met drie parken, hier en daar een klimmetje, mooie straatjes en de Waalkade maak je een prachtig rondje. De start en finish zijn voor het Marikenbeeld op de Grote Markt. Here you go: een mooi kaartje van het rondje Binnenstad.

Rondje bos bij Berg en Dal

hardlopen Berg en Dal
Het rondje bos van 5 kilometer, door Berg en Dal en Heilig Landstichting.

Een keertje zin in wat meer bosgrond in je profielzolen? Ren dan dit rondje bos van 5 kilomter. Je start bij Hotel Erica in Berg en Dal. Ren een rondje door de Heilig Landstichting en loop over de Meerwijkselaan en door het bos weer terug. Na dit rondje ben je weer helemaal zen.

Ren over de 4 Waalbruggen

Waalbruggen Nijmegen
Het rondje met de vier Waalbruggen.

Wil je echt wat te vertellen hebben op verjaardagen, loop dan eens dit rondje. Je rent niet alleen een leuke afstand maar je rent ook nog eens over de vier Waalbruggen, als je tenminste genoeg conditie hebt. Je loopt rond het eiland Veur Lent en door het Kronenburgerpark. Op het kaartje kan je zien dat je verschillende rondjes kan combineren. In combinatie met rondje 1 kan je 12 kilometer lopen. Voeg je ook rondje 4 toe dan leg je 22 kilometer af.

Zweten in de Ooijpolder

Ooijpolder Nijmegen
Het hardlooprondje door de Ooijpolder.

Dit rondje van 10 kilometer is volgens hardlooptrainer Gerrit Jan Griepsma echt ‘prachtig’. “Je loopt over de Vlietberg die vaak wordt overgeslagen én over het mooiste weggetje van de Ooijpolder: de Langstraat.” De start en finish zijn voor de Ubbergseweg 42. En ook makkelijk te combineren met rondje 1 en rondje 3. Bekijk het rondje hier.

De mooiste 15 kilometer rond Nijmegen

hardlooprondjes 15 km
De ‘mooiste’ 15 kilometer in het Rijk van Nijmegen.

Als uitsmijter heeft Gerrit Jan de mooiste 15 kilometer van het Rijk van Nijmegen op de kaart gezet. Nee, het is niet de Zevenheuvelenloop want die kan je zelf wel vinden.  Wil je deze beroemde loop lopen volg dan de plaatjes vanaf de start en finish op de Groesbeekseweg (ter hoogte van de Sumatrastraat). De 15 kilometer die Gerrit Jan bedoelt heeft een naam die haar schoonheid niet verraadt: de N70. De start en finish zijn op de parkeerplaats net voorbij Hotel Erica op de Molenbosweg. Rij iets verder door na het rood-witte hek. Je maakt eerst een aanloop van een kleine kilometer en dan duik je het bos in. Geniet van dit hardlooprondje!

 

 

 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶