Mysterie opgelost: zó spreek je Primark uit

Door Janneke van Bergen 3 januari 2019

Heb jij dat ook wel eens? Dat je jezelf afvraagt hoe je Primark uitspreekt? Is het nou Pr-aai-mark of Pr-ie-mark? Wij hebben dit mysterie voor je opgelost:

Je hebt twee kampen: de één zegt Pr-aai-mark en de ander Pr-ie-mark. In Nederland ligt de uitspraak Pr-ie-mark voor de hand, al wordt in Schotland de Ierse keten ook zo genoemd. Om het nog verwarrender te maken: in Ierland zeggen ze tevens Pr-ie-mark, maar daar heet de keten eigenlijk Penneys. Voor de internationale markt is die naam niet gebruikt omdat die teveel lijkt op het Engelse JC Penney. Je zou dus denken dat het Primark op z’n Nederlands zou moeten zijn, maar toch horen we genoeg mensen Pr-aai-mark zeggen. Snap je het nog?

Wat is het nou?

We kunnen ons zo voorstellen dat – als je gaat shoppen bij Primark in Nijmegen – je je toch altijd stiekem even afvraagt hoe je de winkelnaam uitspreekt. Daarom geven we voor eens en altijd het verlossende antwoord:

primark-zwolle

Bron: Primark.com

Zit jij zelf met een mysterie in je maag?

Je hebt het vast wel eens gehad, je loopt door de stad, ziet iets en denkt: waarom is dit eigenlijk zo? Waar zijn bijvoorbeeld alle vrijgezelle mannen in Nijmegen gebleven? En hoe zit het precies met die witte streep op de Eerste Walstraat?

Wat vraag jij je altijd al af en kunnen wij eens uitzoeken? Laat het ons weten en wie weet zien we jouw mysterie terug op indebuurt Nijmegen!

Lees ook:

Graat bedrijfsnamen

5 x grappige en gekke bedrijfsnamen in Nijmegen

Je moet creatief zijn om op te vallen als ondernemer. En dat begint al door een opvallende of gekke ...

De grootste ergernissen van Nijmegenaren die in de binnenstad wonen

Oké, eigenlijk mag je niet klagen als je èn in Nijmegen woont en dan ook nog eens in de binnenstad. ...
straatnamen duizelig

Nijmeegse straatnamen waar je spontaan duizelig van wordt

Pak pen en papier er maar bij en trommel een van je vrienden op. Spreek de straatnaam één keer uit e...

 

Meer over

Mysteries

adv.