Nijmeegse Mysteries: vreemde lichtjes in ons Goffertpark

Door Janneke van Bergen 10 maart 2018
Niels en Rozemarijn fietsen regelmatig door het Nijmeegse Goffertpark. Het tweetal vraagt zich al een tijdje af waar die kastjes op de lantaarnpalen voor zijn. “Wij fietsten er langs in het donker en als je er voorbij reed, werd één lampje blauw. Waarom is dat?”

Oh yeah! Wat een leuk Nijmeegs mysterie is dit toch weer. Als we de mail van Niels en Rozemarijn verder lezen lijkt het net of het Goffertpark in de avonduren het decor is van een leuke lichtshow. “Eerst gaat er een blauw lampje rechts branden, dan in het midden en wit lampje, en dan nog een blauw lampje als je er voorbij bent.”

Zijn het camera’s misschien?

De Nijmegenaren vragen zich in de mail ook af of het misschien om camera’s gaat. Indebuurt heeft uiteraard navraag gedaan bij de gemeente en wat blijkt: Het gaat om een ‘dynamisch lichtsysteem’ langs het fietspad in het Goffertpark. “Als er meer verkeer is, dan is er meer licht”, legt een woordvoerster uit. “Het systeem is vergelijkbaar met het dynamisch lichtsysteem van de S100 (Gaziantepplein tot de St. Annastraat).”
De kastjes in het Goffertpark bij daglicht. (Foto: Martijn van Bergen)
Over een dergelijk lichtsysteem schreven wij al eerder dit artikel:
zwarte kastjes

Vreemde zwarte kastjes op Grootstalselaan, Neerbosscheweg en Weg door Jonkerbos

Heb jij ze al gespot? Aan de lantaarnpalen op de Grootstalselaan, Neerbosscheweg en Weg door Jonkerb...
Als wij  helemaal blij met onze ontdekking dit gegeven over de redactie schreeuwen horen wij van een collega dat de lampjes in het Goffertpark vaak veel te laat aan gaan. “Ze gaan pas aan als je er bijna voorbij bent.” Heb jij deze ervaring ook? Laat het ons dan weten!

Wat is jouw Nijmeegse mysterie?

Valt jou nou ook iets op in het Nijmeegse straatbeeld? Iets waarvan je denkt: ‘waarom is dit zo?’. Zo zochten wij uit wat er nu precies achter die grot zit in het Kronenburgerpark. En weet jij al waarom er op de Derde Walstraat zoveel huisnummers verdwenen zijn? Wat vraag jij je altijd al af? Wij gaan proberen het voor jou uit te zoeken. Mail jouw mysterie naar [email protected] 

Meer over

Mysteries