Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nijmeegs mysterie: wat betekent deze raadselachtige video met de naam #MOTC?

Door Babs Bingen 31 oktober 2019

Het is vandaag Halloween! Alsof het toeval is, gaat er online een mysterieuze video rond in Nijmegen, onder vermelding van de hashtag ‘MOTC’. In deze spannende video wordt verwezen naar ‘the mystery in your city’. Wat betekent #MOTC? Waar komt deze video vandaan?  Wat gaat er gebeuren?! Dat is voor ons nog even een raadsel.

Hierboven bekijk je de mysterieuze video. Er wordt een oproep gedaan naar alle studenten in Nijmegen. Vertaald naar het Nederlands horen we een donkere stem die in het Engels zegt: “Het zal niet lang meer duren voordat jullie naar antwoorden op zoek moeten, omdat er een mysterie in deze stad is dat opgelost moet worden.” We weten nog niet precies wat dit mysterie betekent. De stem zegt in ieder geval dat de eerste 50 mensen die het mysterie oplossen een ‘Golden Ticket’ winnen en kans maken om 500 euro te winnen.

Op naar de Bisschop Hamerstraat

Maar goed, dan hebben we wel een eerste aanwijzing nodig, natuurlijk. Die vinden we op de website van #MOTC. Daar zien we een digitale klok die aftelt. Als die klok op 0 staat, kunnen we de Bisschop Hamerstraat in Nijmegen gaan zoeken. Naar wat? Ook dát is een mysterie. In deze beschrijving van de video op YouTube lezen we tot slot nog: “You do not want the miss out on this. Get yourself ready!”

Wij zoeken antwoorden

Nu zijn wij heel erg benieuwd naar de oplossing van dit mysterie. Gaat het om een spel? En wie zit hier eigenlijk achter? En waar staat #MOTC voor? Heb jij een gouden tip voor ons, laat het dan vooral even weten! Dat kan hier >>

Scary Ooooh GIF - Find & Share on GIPHY

Lees ook:

Dit is waarom Nijmegen een döner- en shoarmahotspot is

Geniet jij op z'n tijd ook enorm van een goed vette kapsalon of Turkse pizza? Dan ben je niet de eni...
lugubere dingen Nijmegen

Op deze plekken in Nijmegen gebeurden vroeger hele lugubere dingen

Je kunt het je nu niet meer voorstellen, maar vroeger waren martelingen, opsluitingen en experimente...
restaurants in nijmegen met parkeerplaats

7 x restaurants in Nijmegen waar je (bijna) voor de deur parkeert

Het is herfst en de dagen zijn weer regenachtig. Wel zo fijn als je droog aankomt als je uit eten ga...

adv.