Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nijmeegs mysterie: hoeveel miljonairs wonen er in Nijmegen?

Door Babs Bingen 7 november 2019

Het gras is altijd groener aan de overkant. Soms komt dat omdat het gras dan ook onderhouden wordt door een tuinman, die meteen even de fontein en het zwembad schoonmaakt. Hoeveel Nijmegenaren zwemmen er in het geld? Dat kunnen wij je vertellen.

Elk jaar brengt het CBS cijfers naar buiten over het aantal miljonairs in Nederland. Een onderzoek waar nieuwsgierige aagjes heel blij van worden, want wie wil nou niet weten hoeveel rijke stinkerds er in de buurt wonen?

Eén miljoen of meer

Uit de cijfers blijkt dat (in 2017) 115.000 huishoudens in Nederland een vermogen hadden van één miljoen of meer. De rijkste mensen van het land wonen vooral in Laren, Bloemendaal, Blaricum en Wassenaar. In Wassenaar is bijvoorbeeld 9,1% van de huishoudens miljonair. Maar het grootste aantal miljonairshuishoudens woont in Amsterdam, namelijk 6400 gezinnen. Niet zo heel gek, want het gaat hier om de hoofdstad.

Miljonairs in Nijmegen

Vergeleken met die plaatsen stellen we – qua portemonnee – niet veel voor in Nijmegen. ‘Maar’ 600 Nijmeegse huishoudens zijn miljonair. Dat is goed voor 0,6 procent van de inwoners. Daarmee wonen er vergeleken met andere woonplaatsen in Gelderland, relatief de minste miljonairs in Nijmegen. Alleen Westervoort heeft relatief net zo’n ‘laag’ percentage als wij: ook 0,6. Als we kijken naar grote steden in Nederland wonen er alleen in Heerlen, Almere en Vlissingen nog minder miljonairs. Het gaat dan om 0,5 procent.

De meeste miljonairs van alle Gelderse steden? Die wonen in Apeldoorn! Het gaat om 900 huishoudens. Dat is gemiddeld goed voor 1,2 procent van alle huishoudens.

Eigen zaak

Lijkt het je wel wat, miljonair worden? Dan doe je er goed aan een eigen bedrijf te starten: acht op de tien kostwinners in een miljonairshuishouden heeft namelijk een eigen zaak. De helft van hun vermogen bestaat dan ook uit de waarde van aandelen in een eigen bedrijf en ondernemingsvermogen.

Lees ook:

decathlon nijmegen

Decathlon in Nijmegen is ein-de-lijk open en zo ziet de zaak eruit (VIDEO)

Woensdagmiddag was het dan eindelijk zover: de Decathlon in Nijmegen aan de Grote Markt opende voor ...
JDY wordt ONLY verbouwing Nijmegen

Verandering in de Nijmeegse binnenstad: de JDY is weg

Wie regelmatig door de stad loopt, is het misschien al opgevallen: kledingwinkel JDY is weg. Huh?! D...
Waalkade zonsopkomst nijmegen waalbrug

Doen: meedenken over de toekomst van Nijmegen tijdens de Week van de Stad

Wij Nijmegenaren houden natuurlijk van onze stad. Heel veel dingen vinden we fantastisch, maar, het ...

adv.