Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nijmeegse mysteries: de geheimzinnige poort in parkeergarage Mariënburg

Door Janneke van Bergen 5 mei 2018

Parkeer jij je auto wel eens in parkeergarage Mariënburg? Dan is jou vast wel eens die geheimzinnige poort opgevallen. Lezer Robbin Romviel mailde ons erover. 

“Ik parkeer regelmatig in parkeergarage Mariënburg, lekker centraal!”, zo lezen we in de e-mail van Robbin. “Als ik de auto geparkeerd heb en via één van de trappenhuizen aan de zijkanten naar beneden loop, merk ik dat de trap minimaal één verdieping lager gaat dan de verdieping waar wij binnen komen rijden.”

De trap is afgesloten met een geheimzinnige poort

“Je kan zien dat de trap verder naar beneden gaat maar dit stuk is door middel van en poort afgesloten. Nieuwsgierig als ik ben, wil ik weten wat er zich op die verdieping bevindt en wat er zich op deze ‘geheime’ verdieping bevindt.”

Mariënburg parkeergarage
De afgesloten poort naar de ‘geheime’ verdieping in parkeergarage Mariënburg. (Foto: Indebuurt Nijmegen)

Mysterie over ‘geheime’ verdieping opgelost

Als wij in de parkeergarage gaan kijken is de trap naar beneden inderdaad afgesloten met een hek. De gemeente Nijmegen geeft ons al snel het verlossende antwoord. “Deze trap kwam vroeger uit in de passage Mariënburg, dat toen nog een winkelcentrum was”, vertelt een woordvoerder van de gemeente. “Na de verbouwing en de realisatie van de Moenenstraat is dit komen te vervallen.”

De trap blijkt ook al eerder afgesloten te zijn omdat het trappenhuis dienst deed als slaapplaats voor zwervers en plaats bood aan gebruikers. Mysterie opgelost dus!

We ❤ mysteries!

Wil jij nu net als Robbin ein-de-lijk een keer antwoord op je prangende vraag? Wij van indebuurt houden van mysteries en vooral van het oplossen ervan. Zo zochten we voor je uit waarom Nijmegen een spoor 35 heeft, wat er misging met de huisnummering op de Muntweg en hoe het gootje op de Stikke Hezelstraat werkt. We vinden het superleuk dat jullie ons zoveel nieuwe Nijmeegse mysteries mailen. Blijf ze dus vooral insturen, leuk!

Meer over

Mysteries

adv.